Znate li ko je posljednji engleski klub koji je uspio pobijediti Juve u šokantnom meču 2010. godine?
Navijači Fulhama će sigurno zauvijek pamtiti nevjerovatan meč koji se igrao 18. marta 2010. godine. Nakon poraza u Torinu sa 3:1 njihov tim je u revanšu pobijedio 4:1 i plasirao se dalje.

Tada su iznenadili cijelu Evropu

Znate li ko je posljednji engleski klub koji je uspio pobijediti Juve u šokantnom meču 2010. godine?

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć su na Old Traffordu sa minimalnih 1:0 pobijedili Manchester United u meču trećeg kola grupne faze Lige prvaka. Stara dama je pokazala da će ove sezone biti jedan od najvećih rivala za osvajanje titule prvaka Evrope.

Juve je do pobjede na Teatru snova došao lakše od očekivanog, te se vidjelo da su trenutno mnogo bolji tim od Uniteda. Engleski mediji danas su se prisjetili zanimljive priče iz 2010. godine kada je Juventus igrao u Evropskoj ligi. Pokušali su doći do podatka ko je engleski klub koji je zadnji savladao Juve, a rezultat ih je sve šokirao.

Naime, to je bila ekipa Fulhama koja je 2010. godine došla čak do finala Evropske lige, ali su poraženi od Atletico Madrida. Fulham je u čevrtfinalu igrao protiv Juventusa, a nakon što su u Torinu poraženi sa 3:1 niko im nije davao nadu da mogu proći dalje. Međutim, na Craven Cottageu se 18. marta desilo pravo čudo.

Juventus je odlično počeo meč i drugoj minuti poveo sa 1:0 golom Trezegueta. Tada se činilo da je sve gotovo, no onda su domaći napravili čudo. Fulham je do kraja meča uspio postići četiri gola što im je bilo dovoljno da prođu dalje. Dva gola te noći dao je Gera, a po jedan su dodali Bobby Zamora i Clint Dempsey.

Image result for fulham juventus craven

Meč na Craven Cottageu te noći igrao je i nekadašnji bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić koji je tada nosio dres Juventusa. No, osam godina kasnije stvari su se drastično promijenile. Juve je sedam puta zaredom postao prvak Italije i igrao dva finala Lige prvaka, dok je Fulham ispao u Championship, ali se ove godine uspio vratiti u društvo najjačih u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Fulham: Schwarzer, Kelly (Dempsey), Konchesky, Hangeland, Baird, Hughes, Gera (Riise), Duff, Etuhu, Davies, Zamora.

Juventus: Chimenti, Cannavaro, Grosso (Del Piero), Zebina, Felipe Melo, Salihamidžić, Camoranesi (De Ceglie), Sissoko, Candreva (Grygera), Diego, Trezeguet.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Chimenti,najveća prevara u povjesti sporta. Taj je golove kroz uši primao.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi