Jokić: Možemo iznenaditi Dream Team

Mladi centar Srbije

Jokić: Možemo iznenaditi Dream Team

'Orlovi' će večeras imati najveći ispit na Olimpijskim igrama.

Četa Aleksandra Đorđevića u finalnom meču (20.45h) snage će odmjeriti sa prvim favoritom turnira, selekcijom SAD-a, sa kojom su se već sastajali u grupnoj fazi.

Amerika ima odličan igrački kadar, ali košarkaši Srbije uzdaju se u timski duh i nastavak dobre serije rezultata.

"Jedva čekamo finale. Kidamo jedan za drugog, pogledajte kako igramo odbranu. Ima grešaka, ali kada jedan pogriješi svi pokušavaju to da poprave. To nas krasi, timski duh i timska odbrana", rekao je Nikola Jokić, košarkaš Srbije.

"Pokazali smo sebi da možemo, da oni nisu ništa posebno. Jeste da igraju u najboljoj ligi svijeta i da su ti igrači nosioci svojih timova, ali imamo šanse. Uz našu timsku igru možemo da ih pobijedimo", dodao je centar Denver Nuggetsa.

Jokić je upravo protiv Amerikanaca i pružio najbolji meč na turniru. U grupnoj fazi takmičenja Srbija je poražena od SAD-a sa 94:91, a mladi centar zabilježeio je 25 poena i 6 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi