Jokić razočarao Srbiju
Foto: EPA

Ne igra na Eurobasketu?

Jokić razočarao Srbiju

M. Šljivak

Centar Denver Nuggetsa stigao je na odmor u Srbiju.

Ovaj sjajni košarkaš iza sebe ima odličnu sezonu u dresu tima iz Colorada, a medije u Srbiji je najviše zanimalo hoće li Nikola igrati za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu ovog ljeta.

Nuggetsi su Jokiću navodno zabranili da nastupa za nacionalni tim, a centar Denvera nije želio previše pričati o tome.

"Ne bih o tome pričao. Nije vrijeme za takva pitanja", kratko je rekao Jokić.

Ipak, izvjesno je da Jokić neće nastupiti na Eurobasketu. Iz Denvera su jasno poručili da nemaju namjeru da ga puste, jer oko njega žele graditi tim za doigravanje u narednoj sezoni.

U protekloj NBA sezoni Jokić je u prosjeku ubacivao gotovo 17 poena, te je imao bilzu 10 skokova i pet asistencija po meču.

Njegovo odsustvo će se u reprezentaciji Srbije svakako veoma osjetiti, ali naše komšije i bez njega raspolažu sa zaista sjajnom ekipom i imaju igrače koji ga mogu zamijeniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi