"Realno kada sad pogledaš derbi Sarajeva i Želje sve su igrači sa strane, nema više tog naboja"

Joldić i Berberović o sarajevskom derbiju

"Realno kada sad pogledaš derbi Sarajeva i Želje sve su igrači sa strane, nema više tog naboja"

E. Čaušević

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se konačno nakon više od dva mjeseca pauze, a već u prvom kolu drugog dijela sezone nas očekuje veliki derbi između Željezničara i Sarajeva.

Meč vječnih rivala igra se u ponedjeljak na Grbavici od 17:30 i sigurno je da nas očekuje mnogo uzbuđenja kako smo već i navikli u duelima sarajevskih klubova.

Pred derbi Željezničara i Sarajeva u novoj epizodi SportSport.ba podcasta "Moja garaža - moja pravila" gostovali su nekadašnji fudbaleri sarajevskih timova Omer Joldić i Džemal Berberović.

Prvi je o tome govorio Berberović koji je ponikao u dresu Sarajeva, te je odigrao veliki broj derbija protiv Željezničara.

"To je specifična utakmica. Odigrao sam dosta derbija, sjećanja su najbolja u onim koje pobjediš. Najdraži su ona 4:1 na Koševu i onaj za titulu kada je trener bio Meho Kodro i kada smo slavili 2:1 na Grbavici. Najmrži? Sjećam se tih dosta derbija, najviše mi je krivo derbija kada smo izgubili na Koševu kada je Kajtaz zabio iz slobodnjaka gdje smo bili bolji, a izgubili smo. Emocije u derbiju? Ma, to se ne može opisati kada debituješ sa 16 godina na Grbavici u derbiju gdje je Željo bio dominantan na Grbavici i to je ta ekipa koja je harala", rekao je Berberović i osvrnuo se na to kakav je derbi danas.

"Realno kada sad pogledaš derbi Sarajeva i Želje sve su igrači sa strane, nema tog naboja i lakše je kada si došao iz Doboj Kaknja u Sarajevo ili Želju", dodao je Berberović.

Zatim Joldić se osvrnuo na to kako je njemu bilo igrati derbi protiv Sarajeva kada je na ljeto 2000. godine stigao u Željezničar iz tuzlanske Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mogu se nadovezati na Džeminu priču. Moj prvi derbi je bio na Grbavici u oktobru 2000. godine kada smo pobijedili 1:0 golom Senada Žerića. Ja ne mogu zamisliti kako je Hadisu Zubanoviću bio osjećaj kada je dao gol. Dijete Željezničara, voli klub i u onakvom ambijentu zabije taj gol. Njemu nije ispunjen dječački san da je mogao birati mogao je samo izabrati takav scenario u fudbalu", kaže Joldić i dodaje.

"Definitivno što se tiče derbija da podvučem, bude tih poštapalica i zezancija, ali između nas igrača uopšte nema mržnje".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Manite se te patetike vise, i kvazi legendi nekih
7 2
fantasma
Realno, dva najveca debila koja su ikad dobila prostor u javnosti. Dzemo pogotovo!
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi