"Moja garaža Specijal" - Belgija može do finala, biće promjena kod Vatrenih
Nekadašnji bh. reprezentativac Belgiju vidi u finalu

"Moja garaža Specijal" - Belgija može do finala, biće promjena kod Vatrenih

A. Beganović

U novoj epizodi "Moja garaža Specijal" gost komentator, nekadašnji bh. reprezentativac Omer Joldić analizirao je juče odigrane susrete, a najavio je i današnje sa posebnim osvrtom na meč Hrvatske i Češke.

Iako je Sjeverna Makedonija izgubila od Ukrajine našeg gosta komentatora njihova igra nije razočarala.

"Ako sklonimo Pandeva iz prosjeka godina onda možemo reći da nisu stara ekipa i na tome mogu graditi svoj optimizam. Dobro, Ukrajina je bila bolja, pogotovo u prvom poluvremenu, ali u drugom Sjeverna Makedonija je pokazala koliko može", između ostalog je istakao Joldić.

Osvrnuo se nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac i na meč Danske i Belgije.

"Nedostaje im Eriksen, to je jasno svima. Ipak, mogu reći da je Danska dobrim dijelom utakmice pritiskala Belgiju, ali kvalitet je presudio. Ne mogu da shvatim da je zadnja linija Danske dopustila veliki prostor Lukakuu. Imali su Danci i prečku pred kraj, nekih šansi, ali opet kažem Belgija je jedan od favorita. Roster koji imaju i kako igraju, mislim da mogu do finala. Mislim da je ovo zadnja šansa ove generacije", istakao je naš gost komentator.

Danas između ostalog igraju Hrvatska i Češka. Bitan meč za Hrvatsku.

"Hrvatska je dugo na velikim takmičenjima. Igrali su protiv Češke na zadnjem EP, odigrali su 2:2. Češka je nakon prvog kola i pobjede nad Škotskom puna samopuzdanja. Hrvatska u blijedom izdanju, javnost ih pritisnula i mislim da će biti rotacija u ekipi. Imaju problem sa tom "lažnom devetkom". Vjerovatno će doći do promjena i u veznom redu, sportska javnost nije zadovoljna njihovom igrom prema naprijed. Teška utakmica za Hrvatsku, ali imaju individulani kvalitet", istakao je Joldić.

Kompletno 5. epizodu "Moja Garaža Specijal" možete pogledati u videu.

Top Komentari

_ZIJAGA_
OMERE, EXPERTE..BELGIJA NECE OSVOJITI..KOPCAS?
2 1
Comandini
Omer uzima tal od menadzera za juniore koji placaju privatne trenere koje on preporucuje....
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.