"Moja garaža Specijal": Italija i Španija oduševili, večeras se Danska neće tek tako predati

EP ušlo u samu završnicu

"Moja garaža Specijal": Italija i Španija oduševili, večeras se Danska neće tek tako predati

A. Beganović

Do kraja Evropskog prvenstva ostalo je da se odigraju još dvije utakmice. Jedna polufinalna i finalna. Italija je u finalu, a večeras ćemo saznati i ime drugog učesnika velikog finala.

U novoj epizodi podcasta "Moja garaža Specijal", gost komentator, nekadašnji bh. reprezentativac Omer Joldić, analizirao je jučerašnji meč Španije i Italije, a govorio je i o večerašnjem duelu Engleske i Danske.

"Odlična utakmica, sudar dvije fudbalske filozofije. Dva sjajna gola. Italija je zabila iz tranzije, a Španija iz jednog posjeda lopte da tako kažem. Odličan gol. Pojavom Guardiole u Barceloni, oni imaju tu filozofiju posjeda lopte i na njoj insistiraju. Ne znam, da su u 86. minuti primili gol, vjerujem da ne bi bilo dugih lopti", istakao je Joldić.

"Mancini je čovjek koji je donio veliki preokret u italijanskoj reprezentaciji. Igraju dopadljivo, nije to ona Italija koja postigne pogodak pa onda ne igra dopadljivo. Španci su mlada i efikasna reprezentacija. Dobar Olmo, pa i Pedri su zasluga Enriquea. Oslobodi ih, daje im slobodu. Na narednim velikim takmičenjima će igrati ozbiljnu ulogu. Želim reći našoj javnosti, sistem i strpljenje moraju postojati. Preko noći se ništa ne može napraviti" istakao je naš gost komentator.

Joldić smatra da je Engleska favorit u duelu sa Danskom, ali u isto vrijeme je uvjeren da Danci neće tek tako se predati.

"Danci su oduševili fudbalski svijet, odnosno njihov selektor je našao dobru zamjenu za Erikssena. Nisu oni reprezentacija koja će položiti oružje tek tako. Ne smijemo reći da su Englezi totalni favoriti", govori nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac.

"Englezi gola nisu primili na Evropskom prvenstvu. Southgate odlično vodi reprezentaciju, ne rotira mnogo. Realno, favoriti su Englezi ali opet kažem, neće Danci igrati podređenu ulogu. Ovo Evropsko prvenstvo pokazalo je da se igra atraktivan fudbal, dosta golova je postignuto", zaključio je Joldić.

Kompletnu epizodu možete pogledati u video prilogu.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.