Jonny Evans o posebnoj noći u Sarajevu: Kada ste mladi, to možda ne shvatate na isti način

Sjeverna Irska na pragu još jednog Evropskog prvenstva

Jonny Evans o posebnoj noći u Sarajevu: Kada ste mladi, to možda ne shvatate na isti način

E. Škorić

Defanzivac Leicester Cityja i reprezentativac Sjeverne Irske Jonny Evans smatra da bi on i saigrači trebali da zaborave slavlje sa Grbavice.

Sjeverna Irska je u četvrtak slavila na penale protiv BiH u polufinalu baraža za odlazak na EURO, pa će protiv Slovačke u novembru igrati za odlazak na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

"Nakon utakmice bilo je slavlja na terenu i u svlačionici, ali na to moramo da zaboravimo. Moramo da se posvetimo narednim utakmicama", rekao je Evans.

Danas će Sjeverna Irska igrati protiv Austrije, a onda u srijedu gostuje Norveškoj u meču Lige nacija. Prošli put su Sjeverni Irci deklasirani s 5:1 od Norvežana...

"Pokušat ćemo da se pripremimo, postoji umor i kod nas i kod njih. Nadam se da ovaj put možemo napraviti puno bolji rezultat".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Evans kaže da je pobjeda u četvrtak u Sarajevu trenutak koji će se zalijepiti za igrače i nešto što će u kasnijim fazama karijere sve više cijeniti.

"Kada ste mladi, možda to ne shvatate na isti način. Moj debi protiv Španije 2006. godine je bila velika noć i velika pobjeda. Imamo još neke velike rezultate u posljednje vrijeme koje moramo da cijenimo i koje ćemo nositi sa sobom kroz život", dodao je Evans.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Vrele noći u Sarajevu,da nije Johny sta kresnuo usput!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi