Sudije kradu Manchester United i nikom ništa! Objavljena je fotografija kao dokaz!
Jordan Ayew je Freda uhvatio za vrat, ali VAR soba nije reagovala (Foto: Screenshot)

Ayew davio Freda

Sudije kradu Manchester United i nikom ništa! Objavljena je fotografija kao dokaz!

Midhat Šljivak

Manchester United pobijedio je na Old Traffordu Crystal Palace s 2:1 u duelu 22. kola Premiershipa, a ovaj duel je obilježio crveni karton brazilskog veznjaka Casemira.

Casemiro je napravio poprilično nesmotren potez i nećemo ga gledati u narednih nekoliko utakmica Crvenih đavola. Isključen je zbog davljena Willa Hughesa.

Iskoristio je brazilski fudbaler priliku u gužvi koja je nastala kako bi protivnika uhvatio za vrat, a kada se sve smirilo otišao je kao da se ništa nije desilo.

Međutim, VAR je vidio njegov potez. Sudija Andre Marriner pozvan je da pregleda snimak i na kraju je odlučio da u 70. minuti isključi fudbalera Manchester Uniteda.

Oglasi

Navijači velikana s Old Trafforda ostali su u nevjerici zbog crvenog kartona njihovom miljeniku. Smatraju da je u kompletnoj situaciji istu boju kartona trebao vidjeti i napadač Crystal Palacea Jordan Ayew.

U tuči i naguravanju koje je nastalo nakon duela Jeffreyja Schluppa i Antonyja, Jordan Ayew je bio među najratobornijim i u jednom trenutku je uhvatio za vrat Freda.

Oni su na društvenim mrežama jasno prikazali ovaj trenutak. Pitaju se kako je moguće da je Casemiro isključen, a da je Ayew mirno nastavio utakmicu.

[twitter]https://twitter.com/UnitedBoxx/status/1621918887758397442[/twitter]

Uvjereni su kako sudije na čelu s čuvenim Howardom Webbom imaju nešto protiv Uniteda i da to jasno pokazuju ovakvim odlukama na terenu.

Oglasi

Napadač Crystal Palacea se očigledno izvukao bez kazne za isti potez kao Casemiro i nakon svega će o kartonu brazilskog fudbalera sigurno biti dosta priče.

Casemira sada čekaju najmanje dvije utakmice suspenzije. Vrlo je moguće da će kazna biti i veća, a to u Manchester Unitedu vjerovatno neće mirno gledati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iskusnom veznjaku ovo je bio 31. meč ove sezone u dresu Uniteda. Igra zaista odličan fudbal i postigao je četiri gola uz šest asitencija u dosadašnjem dijelu sezone.

Njegov izostanak iz veznog reda sigurno će se osjetiti u narednim utakmicama. Manchester United naredna dva meča igra protiv Leeds Uniteda, a zatim za rivala imaju i Leicester.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Misli kazemiro još igra u španskoj ligi i u penal madridu pa da mu ovo prođe nekažnjeno.Kazemiro drug nemaš više sudijsku zaštitu,ne igraš više u vardridu tako da uozbilji se
5 5
Eno30
Manchester je ostecen i protv Arsenala onaj treci pogodak cisti ofsajd bio sto sudija uopste noje gledao vec gledao samo Nkeithu a Zinichenka noje gledo kad je primao loptu da je bio u ofsajdu i sad ovo kad se vidi onda se svasta moze reci
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi