Trener Ajaxa objasnio šta za Tahirovića i saigrače znači dolazak Hendersona

Stiže kao veliko pojačanje

Trener Ajaxa objasnio šta za Tahirovića i saigrače znači dolazak Hendersona

Samir Mlaćo

Bivši član Liverpoola Jordan Henderson konačno ima novi klub. On je odlučio da napusti Saudijsku Arabiju i skrasi se u Ajaxu.

Tamo ga čeka bh. reprezentativac Benjamin Tahirović koji igra u sve boljoj formi, a Ajax je u gornjem dijelu tabele, iako je ne tako davno bio u borbi za opstanak.

Mnoge stvari su se posložile, a o ambicijama kluba dovoljno govori i dovođenje Hendersona.

Ovaj 33-godišnji Englez stigao je sinoć na ljekarske preglede, a zatim potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

"Željeli smo kvalitetnog veznog igrača, ali i vođu na terenu. U Hendersonu smo dobili i jedno i drugo", kazali su iz Ajaxa.

Oglasi

Samo pola godine bivši član Liverpoola proveo je u Saudijskoj Arabiji. Nije se snašao i vratio se u Evropu.

"Nije bila lagana odluka odlazak iz Arabije, ali to je sada najbolje za mene i moju porodicu", rekao je Englez.

Mnogi su se pitali kakav će status sada imati Tahirović, no jasno su iz Ajaxa da je mladoj ekipi potreban vođa, a da to upravo vide u Englezu.

Naredni duel Ajax igra u prvenstvu 21. januara protiv Walwijka, a 27. januara gostuju Heraclesu i upravo bi u tom duelu Henderson mogao debitovati, ako ne bude sve završeno do utakmice protiv Walwijka u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Navijači Ajaxa sigurno su imali brojne zamjerke na rezultate svog kluba u ovoj sezoni, ali sada su itekako zadovoljni dovođenjem zvučnog pojačanja.

Treba dodati da su pored Hendersona mnogi poznati nogometaši najavili 'bijeg' iz Saudijske Arabije i očigledno bi ta nogometna priča mogla uskoro i brzo završiti. Mnogi su požurili zbog novca, ali onda doživjeli razočarenje. Nije im se dopao ni način života, ali ni kvalitet same lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti