Saudijska Arabija je prošlost: Neočekivan transfer iskusnog fudbalera, stiže kod bh. reprezentativca
(AP Photo/Alastair Grant)

Sve je dogovoreno

Saudijska Arabija je prošlost: Neočekivan transfer iskusnog fudbalera, stiže kod bh. reprezentativca

Haris Zilić

Iskusni engleski veznjak Jordan Henderson (33) nije se snašao u Saudijskoj Aarabiji i njegova avantura u "obećanoj zemlji" za fudbalere trajala je kratko. Henderson se vraća u Evropu i to nakon preokreta u transferu.

Prije par dana italijanski mediji bili su uvjereni da Henderson potpisuje za Juventus, čak su pisali da je postignut i načelni dogovor, ali od toga nema ništa.

Jordan Henderson će se pridružiti bh. reprezentativcu Benjaminu Tahiroviću u redovima Ajaxa što je objavio i popularni Fabrizio Romano, specijalista za transfere u medijskom prostoru.

Pao je dogovor između bivšeg kapitena Liverpoola i amsterdamskog velikana, a Henderson će potpisati ugovor do ljeta 2026. godine.

Oglasi

U toku današnjeg dana trebalo bi se sve završiti i ozvaničiti, a Henderson bi već do kraja mjeseca mogao debitovati u dresu Kopljanika.

Obzirom da je igrao u Saudijskoj Aarabiji neće biti preperka da iskusni veznjak zaigra za Ajax i u šesnaestini finala Konferencijske lige gdje Kopljanike očekuje dvomeč protiv norveškog Bodo/Glimta 15. i 22. feburara.

Naredni duel Ajax igra u prvenstvu 21. januara protiv Walwijka, a 27. januara gostuju Heraclesu i upravo bi u tom duelu Henderson mogao debitovati, ako ne bude sve završeno do utakmice protiv Walwijka u nedjelju.

Ajax je užasno otvorio sezonu, čak su u jednom trenutku bili u zoni ispadanja, ali lagano se oporavljaju, stigli su do pete pozicije sa 28 bodova na kontu, a u Evropi su također ostali u životu, zauzeli su treće mjesto u grupi Evropa lige iza Brightona i Marseilla, a ispred AEK-a i tako osigurali evropsko proljeće u Konferencijskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Što se tiče Henderson postao je prvi fudbaler koji je pronašao način za bijeg iz Saudijske Arabije, preostaje da se vidi da li će ga slijediti neke druge evropske zvijezde.

Među igračima koji traže izlaz još se između ostalih nalaze Roberto Firmino, Seko Fofana, Aymeric Laporte, pa čak i Karim Benzema koji je na listu radara PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti