Jordan Henderson je ugledao jednu osobu i zatim se potpuno "slomio"
Henderson je zagrlio svog oca nakon čega su ga potpuno savladale emocije

Kapiten Liverpoola je na jako emotivan način doživio uspjeh svog kluba

Jordan Henderson je ugledao jednu osobu i zatim se potpuno "slomio"

S. Pašalić

Liverpool je stigao do naslova prvaka Evrope nakon što je u finalu savladao Tottenham sa 2:0.

Redsi su imali sjajnu sezonu iza sebe u kojoj su na kraju u Premier ligi zbog jednog boda zaostatka za Manchester Cityjem ostali bez naslova prvaka Engleske.

Međutim, ekipa Jurgena Kloppa je u finalu Lige prvaka golovima Mohameda Salaha u 2. i Divocka Origija u 87. minuti sasvim zasluženo uspjela stići do trofeja.

Liverpool je na samom početku nokaut faze dobio teškog protivnika, ekipu Bayerna i u prvoj utakmici na Anfieldu odigrao 0:0, da bi u uzvratu na Allianz Areni savladao Bavarce sa 3:1 i tako prošao dalje.

U četvrtfinalu je Liverpool imao puno lakši posao i sa 2:0 i 4:1 izbacio Porto, a zatim je uslijedila i ključna utakmica.

U polufinalu su Redsi igrali protiv Barcelone i u prvoj utakmici na Camp Nou su poraženi sa 3:0 i niko nije vjerovao da bi mogli proći dalje, ali su maestralnom partijom na Anfieldu savladali katalonski tim sa 4:0 i prošli u finale gdje su savladali Tottenham Spurse.

Mnogi igrači Liverpoola nisu mogli sakriti svoje emocije, a tako je bilo i sa kapitenom Jordanom Hendersonom koji je ove sezone često bio kritikovan zbog svoje igre.

On je nakon utakmice ugledao pored terena svog oca i nakon toga ga je zagrlio i potpuno se 'slomio'.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
A jws se isplako, a glumi nekog glumca... nema glumitix budi svoj jordane sinko
0 1
Chepich
Sta glupan hoce da kaze ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti