Pickford nije dao kamermanu da snima "najtužniju scenu Svjetskog prvenstva"

Ljudski potez

Pickford nije dao kamermanu da snima "najtužniju scenu Svjetskog prvenstva"

E. Škorić

Engleska se oprostila od Svjetskog prvenstva, pošto ju je Francuska u četvrtfinalu pobijedila sa 2:1.

Imali su Englezi velika očekivanja od turnira u Kataru, no razočarano se vraćaju kući osam dana prije finala. Domet im je bio plasman među osam najboljih, a aktuelni svjetski prvak, Francuska, pokazao se kao prevelik zalogaj za momčad Garetha Soutghatea.

Francuze su do pobjede vodili Tchouameni i Giroud, dok je jedini gol za Englesku dao Harry Kane iz penala u 54. minuti, ali je napadač Tottenhama u 84. minuti promašio udarac s 11 metara za izjednačenje.

Kada je sudija odsvirao kraj, engleski reprezentativci su "umirali" od tuge, bacali se na pod, a najgore je bilo upravo Kaneu, koji je djelovao slomljeno.

Kamerman je krenuo upravo prema Kaneu da snimi "najtužniju scenu Svjetskog prvenstva", ali se golman Jordan Pickford ispriječio i zatražio da se ne snimaju ti detalji.

Pickford je postupio kolegijalno i ljudski, želio je da svijet ne gleda uplaganog kapitena...

Oglasi

Pred Englezima su dani tugovanja, ali ova nacija se već navikla na teške i bolne poraze na velikim turnirima. Na titulu prvaka svijeta čekaju još od 1066. godine.

Igrali su finale Eura 2020., ali su poraženi od Italije, a u Rusiji 2018. godine zauzeli su četvrto mjesto. Prije toga su u Brazilu 2014. ispali u grupnoj fazi.

Za razliku od Engleza, Francuzima ide puno bolje. Ova reprezentacija sada će na megdan senzacionalnom Maroku, a u eventualnom finalu ide na Argentinu ili Hrvatsku.

Polufinalni mečevi igraju se u utorak i srijedu od 20 sati, a veliko finale je na programu 18. decembra. Dan ranije, odnosno u subotu, odigraće se duel za treće mjesto.

Legenda se oglasila nakon eliminacije Engleske: Niko nije očekivao te riječi

Po završetku utakmice oglasio se legendarni Gary Lineker.

Lineker je istakao kako je mladi tim Engleske odigrao odlično prvenstvo i da nije sramota izgubiti ovakvu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Još jedna srceparajuća utakmica, ali nije sramota izgubiti od odlične reprezentacije Francuske", napisao je Lineker na svom Twitter profilu i dodao:

"Čestitam Francuzima, bilo je malo razlika između ove dvije ekipe. Mlada reprezentacija Engleske je dala sve od sebe i možemo biti samo bolji Siguran sam da će doći naše vrijeme."

Top Komentari

FudbalskiZnalac
1066, sta su sa dinosaurisima ili faronima igrali
10 1
YouTalkinToMe
Na titulu prvaka svijeta čekaju još od 1066. godine. Hooohoooohoooo
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti