Lukavi Pickford mislio je "prevariti sistem", ali "cheat" mu protiv Mohameda Salaha nije pomogao!

Ipak nije uspio odbraniti penal

Lukavi Pickford mislio je "prevariti sistem", ali "cheat" mu protiv Mohameda Salaha nije pomogao!

E. Ganibegović

Mohamed Salah doveo je danas Liverpool u vodstvo protiv Evertona golom s 11 metara. Golman gostiju Jordan Pickford imao je posebnu taktiku i pomagalo, ali ništa mu nije uspjelo da odbrani penal egipatskom fudbaleru.

U okviru 9. kola engleske Premier lige ranije danas ispratili smo Merseyside derbi, a Liverpool je s 2:0 na kraju bio bolji od Evertona. Oba pogotka postigao je Mohamed Salah. 

Prvi pogodak Egipćanin je postigao u 75. minuti. Dosuđen je penal za Liverpool nakon što je Keane igrao rukom i dileme ko će šutirati nije bilo.

Egipatski reprezentativac namjestio je loptu na 11 metara od gola gostiju, uzeo zalet i sjajno pogodio.

Jordan Pickford je krenuo desno i na koljenima pogledom ispratio loptu kako trese mrežu u suprotnom uglu. Gol pogledajte klikom ovdje

Oglasi

Imao je čuvar mreže Evertona posebno pomagalo. Naime, na flašici s vodom imao je grafički prikazano gdje penale šutiraju Nunez i Salah, ali mu taj "cheat" nije upalio.

Do kraja utakmice, tačnije u 96. minuti, Mohamed Salah je postigao još jedan pogodak i tu su sve dileme bile riješene. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Morat će Jordan Pickford sačekati neku drugu priliku da iskoristi svoju lukavu taktiku, a sigurno je da ostaje žal za njega što nije bio junak svog tima u derbiju protiv ljutog gradskog rivala.

S obzirom na to da igra u timu u kakvom igra, Pickford je ove sezone samo jednom uspio sačuvati svoju mrežu, a na preostalih osam utakmica primio je 14 golova. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi