Salah nije dao lakši gol u životu, ali nikome nije jasno šta je radio očajni Pickford

Egipćanin odigrao odličan meč

Salah nije dao lakši gol u životu, ali nikome nije jasno šta je radio očajni Pickford

E. Čaušević

Liverpool je danas u velikom gradskom derbiju pobijedio Everton sa 2:0, a briljirao je Mohamed Salah koji je s dva gola srušio goste s Goodisona. No, u centru pažnje posebno se našao drugi pogodak Egipćanina jer nikome nije bilo jasno šta je Jordan Pickford pokušavao da uradi.

Na Anfieldu smo danas gledali poprilično tvrdu utakmicu između gradskih rivala, a iako je Liverpool imao ulogu velikog favorita danas otpor Evertona domaći su uspjeli da slome tek u finišu utakmice.

Liverpool je do vodstva uspio da dođe u 75. minuti kada je jedan od igrača Evertona igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija je nakon što je pogledao ponovljeni snimak pokazao na bijelu tačku.

Loptu na penal namjestio je Salah koji je uspio da pogodi za 1:0 i veliko slavlje navijača Liverpoola na Anfieldu.

Everton je sve karte bacio u napad u finišu meča što je ostavilo Redsima dosta prostora za kontre. Upravo jednu takvu Liverpool je uspio da iskoristi u 97. minuti kada je došao do konačnih 2:0.

Oglasi

Darwin Nunez je odlično povukao loptu i na kraju ju je dodao do Salaha koji je rutinski pogodio za 2:0 što je bio konačan udarac za Everton na ovoj utakmici.

Međutim, glavna tema je gostujući golman Pickford koji je bio užasno postavljen u ovoj situaciji. Pickford se očito fokusirao samo na Nuneza, a kada je Urugvajac dodao loptu Salahu gol je bio skoro prazan, te je Egipćanin lagano pogodio za 2:0.

Pogodak Salaha i veoma loše postavljanje Pickforda POGLEDAJTE OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je današnjom pobjedom izbio na prvo mjesto na tabeli sa 20 bodova koliko imaju Tottenham i Arsenal koji svoje utakmice devetog kola tek trebaju odigrati.

Everton je u dosta lošoj formi i ove sezone, te je klub s Goodisona na tek 16. mjestu sa sedam osvojenih bodova iz devet utakmica.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
Studije su odradile poso za looserpol,
0 1
King_Kenny
...sta je trebao raditi?...ide kontra 2 na 1,gol je sirok 7,32 metra,ocekivao sut Nuneza i pokrio jednu stranu jer se nije mogao klonirati pa da pokrije i drugu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi