Jordi Alba razočaran: Nemam pojma zašto me nije pozvao

Enrique ne računa na njega

Jordi Alba razočaran: Nemam pojma zašto me nije pozvao

Edmir Škorić

Defanzivca Barcelone Jordija Albu iznenadila je odluka selektora Luisa Enriquea da ga ne uvrsti na spisak za mečeve s Engleskom i Hrvatskom.

Luis Enrique je odlučio da ne pozove Albu za naredne mečeve u okivru Liga nacija, a nogometaš Barcelone se nadao da će biti među odabranima.

Razočarani Jordi Alba zabio je gol u 81. minuti pa onda na terenu simbolično rukama pokrivao oči te slao poljupce, što su mediji protumačili kao poruku Enriqueu.

"Nisam to očekivao. No također nisam očekivao niti poziv 2012. za Europsko prvenstvo nakon sezone u Valenciji. Ne ovisi o meni hoće li me zvati selektor", rekao je Alba nakon pobjede nad Huescom.

"Prošla sezona u Barceloni je bila jako dobra, a i ova je počela dobro. Zasad je dobro ono što radim u klubu a već ćemo vidjeti što će biti s reprezentacijom. Ne znam zašto nisam pozvan jer kada igram loše to vidim a kada sam dobar isto tako. Ne preostaje mi drugo nego poštivati odluke koje se donose", dodao je.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Alba je 2011. godine prvi put zaigrao za Španiju, a za nacionalni tim je ukupno odigrao 66 utakmica, te je bio bitna karika u ekipi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi