Jordi Alba je rekao šta je rekao, a sada se oglasio i Xavi

O transferu u Inter

Jordi Alba je rekao šta je rekao, a sada se oglasio i Xavi

Eldar Ganibegović

Xavi je odgovorio Jordiju Albi koji je javno progovorio o namjeri Barcelone da ga proda u Inter, a da ga prethodno klub nije obavijestio.

Iako to nije rekao svojim riječima, bek je dao naslutiti da je razočaran idejom Katalonaca. "Ne mogu reći više, iako bih volio", rekao je Alba. 

Alba je istog dana dobio odgovor od svog trenera. Na konferenciji za medije uoči ligaške utakmice protiv Cadiza, Xavi je pohvalio fudbalera i objasnio da razumije njegovu frustraciju.

"Mogu ga razumjeti. Ali iznad ovih izjava, najvažnije je da je posvećen, radi jako puno i u srijedu je odigrao izvanrednu utakmicu. Mogu razumjeti šta je rekao, ali najvažnije je da nije promijenio stav.

Osim toga, još uvijek dobiva minutažu jer nam je on važan igrač. Sretan sam s njim", rekao je Xavi, a prenosi Marca.

Podsjetimo, u današnjem intervjuu, Alba je priznao da, iako ga je klub želio prodati zbog delikatne financijske situacije, on se još uvijek smatra dovoljno vrijednim da bude dio momčadi Barcelone.

"Moja je želja uvijek bila ostati u Barceloni, to je sve što mogu reći. Vidim se sposobnim biti ovdje, a da nisam, bio bih prvi koji bi tražio transfer. Ali klub mora slijediti njihov interes.

Uvijek sam pokazivao svoju posvećenost ovoj momčadi, svim trenerima. Ali ne mogu prijeći preko interesa kluba. Ne mogu reći više, iako bih volio, ali neću više ulaziti u ovu temu", rekao je Alba, prenose španski mediji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Barcelona i Inter su navodno bili dogovorili posudbu Jordija Albe.

Nakon toga je uslijedio potez samog fudbalera koji je taj prijedlog kategorički odbio i odlučio da ostane u klubu. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi