Jorgandžije pronašle zamjenu za Godina: Realizacija transfera u narednim danima?

Tvrdi Marca

Jorgandžije pronašle zamjenu za Godina: Realizacija transfera u narednim danima?

Španska Marca tvrdi da će Atletico Madrid u narednim danima potvrditi transfer igrača koji stiže kao zamjena za Diega Godina, a riječ je o Felipeu Monteiru.

Diego Godin će od naredne sezone nositi dres Intera, pa je Atletico morao krenuti u potragu za pojačanjem u štoperskoj liniji.

Skauti Jorgandžija su odlučili da bi 30-godišnji defanzivac Porta bio pravi izbor, a navodno je realizacija transfera jako blizu.

Inače, Monteiro je od dolaska u Porto 2016. godine postao jedan od stubova odbrane portugalskog velikana.

Porto bi tako ovog ljeta mogao ostati bez dvojice sjajnih štopera s obzirom da će njegov partner iz zadnje linije Eder Militao, po svemu sudeći, u Real Madrid.

I Felipe se tokom 2017. godine povezivao sa Real Madridom, ali je njegova otkupna klauzula od 50 miliona eura bila kamen spoticanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, špekuliše se da je Porto sada voljan prodati Felipea za nešto nižu cijenu, što će Atletico Madrid, izgleda, iskoristiti.

Felipe je u rodnom Brazilu igrao za Uniao Mogi, Bragantino, Coimbru i Corinthians. Upravo je iz Corinthiansa za 8.2 miliona eura i stigao u Porto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi