Stigao u Atletico prije četiri godine, nije odigrao niti jednu utakmicu i sada konačno odlazi
Mensah je odmah nakon dolaska u Madrid posuđen Getafeu

Klub iz Madrida je napravio veliku grešku kada ga je 2015. godine doveo

Stigao u Atletico prije četiri godine, nije odigrao niti jednu utakmicu i sada konačno odlazi

S. Pašalić

U nogometu nije rijetkost da klubovi naprave velike greške kod dovođenja pojačanja.

Pokazuje to i slučaj igrača Atletico Madrida, Bernarda Mensaha koji je u ovaj klub 2015. godine stigao iz Vitorie Guimaraes za šest miliona eura.

Odmah nakon toga Mensah je posuđen Getafeu, a zatim je išao i na posudbe u Vitoriu Guimaraes, Kasimpasu, i Kayserispor koji sada želi i otkupiti njegov ugovor.

"Igrač je na posudbi našoj ekipi od prošlog ljeta, a naš ugovor završava na kraju sezone", objasnio je prošlog mjeseca predsjednik Kayserispora Erol Bedi.

"On ima još dvije godine ugovora s Atletico Madridom i za nas postoji samo jedna mogućnost, jer ne želimo još jednu posudbu"

"U poziciji smo da pregovaramo oko dugoročnog transfera, pa ćemo razgovarati s Atleticom o tom pitanju.", dodao je Bedi.

Nije potvrđeno kolika bi mogla biti visina odštete, ali španska Marca je potvrdila da je Mensah potpisao trogodišnji ugovor sa Kayserisporom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi