20

Komentari (20)

Zulfikar
Maradona pa Dragan Mance onda ostali.
Adnanos
Ko god kaze da je Messi i blizu Maradone znaci nezna puno o fudbalu. Znaci samo buba. Pogledaj malo sve okolnosti pa dobro razmisli. Covjek je milion posto u pravu. Maradona je otisao u Napoli i ostao 7 godina tamo zbog strasti prema fudbalu a mogao je otici u Milan ili Juventus npr gdje je bilo puno puncat super zvijezda koji se i sada spominju kada se prica o najboljim igracima u historiji. A Maradona je igrao protiv njih a ne sa njima kao Messi sa Iniestom, Xavijem i ostalima. Messi je pokazao vise puta kakav je igrac kad nema najbolje oko sebe. Primjer Bayern 8-0 a nije to jedina utakmica. Gubili su i protiv Rome, Liverpoola i drugi.
DamirS
Ja ne bih ulazio u to ko je bolji između Messija i Maradone. Ali reći da Messi nije ni blizu je malo veća izvala. Npr. jedan Higuain nije ni blizu Ronalda, to bi se svi složili ali ako Messi nije blizu Maradone, pa ko je onda? I dosadni ste više sa pričom o Xaviju i Iniesti. Pa za 7 godina zajedičkog igranja njih trojice, Messi je imao skoro jednak broj asistencija kao njih dvojica skupa a o golovima da ne pričam. Jeste li ikada pomislili da su njih dvojica izgledali dobro upravo zbog Messija. I da, Messi je gubio mnogo utakmica...ali de jednom skontajte da fudbal igra ekipa a ne pojedinac. Protiv Liverpoola npr. Messi dao 2 gola i namjestio 4 100% šanse svojim saigračima (Dembele, Suarez, Coutinho, Alba). Sva četvorica fulaju zicere i na karaju je naravno Messi kriv. Ali džaba je tebi sve pričam, ti nemaš blage veze o fudbalu. Bitno je samo nekog mrziti i omalovažavati.
Adnanos
Nekog mrziti! Ja ne mrzim Messija niti omalovazam nego samo iznosim cinjenice jer sva balavurdija koja je samo gledala Messija precijenjuju igraca ali ja sam gledao i pratijo obojicu a to svojim komentarima pokazujes koliko ti nemas pojma o fudbalu. Messi napravio xavija i iniestu onakvima WTF e samo jos to nisam cuo pa koje su ti drogs poceo konzumirat de svega ti posalji i meni malo. Pa sve sam fore cuo oko Messija ali to je neka nova dimenzija. A sto se tice mene ja koliko znam o historiji fudbala i koliko sam upoznat sa fudbalom obcenito (nazalost) mogao sam za to provedeno vrijeme nauciti jos 4 jezika a medju njima kineski i japanski. Necu raspravljat jer tvrdoglavu djecu nemozes ubjedit ni da je zumance zuto.
JointUnion87
@Adnanos Hahaha, veze nemaš jarane. Messi na vrhuncu karijere imao driblinge (bez pomoći Inieste i Xavija) gdje je znao prediblati kompletnu odbranu Real i Atletico Madrida, Seville, Valencie. O čemu pričaš jbt? Messi istovremeno najbolji strijelac i najviše asistencija. Ludilo.
JointUnion87
@Adnanos Kao veliki ljubitelj (pa i navijac) Argentine, za mene je Maradona bio pojam. U tome cu biti iskren. Maradona je prvi Argentinac koji je dokazao da se 'swing football' ne igra samo u Brazilu. Medjutim, pogledaj statistiku FC Barcelone (naprimjer protiv Real Madrida) prije dolaska Messija i upored je danas. Messi je bukvalno (i licno) donio Barceloni slavu, bez da osporavam Iniestinu genijalnost i Xavijevu preciznost. Realno, Messi je imao ogromnu podrsku. Messi je svojim fudbalom postavljao nove granice u fudbalu. Ne jednu, ne pet, nego DESET i vise godina.
JointUnion87
Pored toga, Diego Armando Maradona je igrao samo dvije sezone u Barceloni, postigao 'samo' 22 gola. Vise faktora je pridonijelo malom broju golova: Problemi sa adaptacijom, zutica i naravno lom noge. U te dvije sezone, Barcelona je osvojila 'samo' dva kupa, nijednom Ligu. Ne moze se zato reci da je Maradona ostavio neki poseban trag u Blaugrani.
Zaštita Identiteta
Čovjek otišao u Napoli u kom i dan danas, a kamoli tad, na sred ulice raja tablete, travu i heroin rastura ko kifle... nije otišao ni što voli fudbal napolitanski ni što ima fin vulkan u blizini... uozbiljit se malo s komentarima
SarajevoFC
Što može fudbaler izvalit glupost to rijetko ko uspije.
Arnel925
Teško je reći da Messi nema strasti prema igri. Moguće da je upravu trenutno. Ali i Maradona kad je bio u njegovim godinama nije vise imao
JointUnion87
Messi nema ljubav prema fudbalu? :))) Lik godinama harao Spanijom, Evropom, svijetom. Pokazao najljepse moguce driblinge, pokrete, finte ... O cemu ovaj prica, majke mu?
Adnanos
O necemu sto ti nisi skonto. Ja sam gledao Maradonu dok je jos igrao a gledao sam i Messija. Maradona je radio sta je htio gdje god da je igrao, Barcelona, Napoli a da nepricam o reprezentaciji. Sam je igrao u Napoliju protiv velikog Juventusa i Milana puni najveci zvijezda tadasnjeg fudbala pa i Intera, Fiorentine, Lazija itd. Nije imao ni Iniestu a ni Xavija da nepricam o drugima. Stavi Messija u Sevillu ili Valenciju pa tek onda mozemo vidjet koliko moze jer tada je Napoli bio druga klasa ako ga poredis sa ostalim timovima jer tada je talijanska liga bila daleko ispred svi drugi. Toliko toga trebas vidjet i procitat pa dobro razmislit prije nego uporedis Messija sa Maradonom. Nisu Argentinci Maradonu proglasili najboljim ikad, ikonom fudbala pa cak i religiju pokrenuli u ime Maradone a Messija smatraju samo dobrim igracem i jednim od najbolji. Ali nikad neces moci porediti Messija sa Maradonom, znaci nikad.
domy
A da malo proanaliziraš fudbal koji se igrao u Maradonino vrijeme i ovaj današnji, koji igra Messi??!! Za mene lično nije bilo većeg od Maradone, sve dok se nije rodio taj mali vanzemaljac, ubjedljivo najbolji svih vremena!! BTW, jedini koji bi mu mogao pomrsiti konce je Ronaldinjo, ali taj ne htjede da traje...
JointUnion87
@Adnanos Po tvojoj logici je Ibrahimović najbolji svih vremena, zar ne? Gdje god je išao, bio je najbolji, osvajao titule, druge činio boljim. Ili ovo važi za Maradonu samo? Pored toga, pogledaj samo koliko rekorda Messi i Ronaldo drže. I za kraj: Maradona je izjavio da je Messi najbolji svih vremena. Toliko. Zdravo.
miki30
Buraz nemoj dzaba sa ovom balavurdijom na tu temu. Oni samo znaju za Messia i Ronalda. Za njih drugi nepostoje, tak da opusti se malo.
JointUnion87
@miki30 Balavurdijom? Pa dobro, ti kao stariji i iskusniji bi trebao znati da se 'nepostoji' pise odvojeno. To kao prvo. A kao drugo, sve moguce statistike govore u prednost MessiJa i Ronalda. Na sta se ti onda 'vadis'?
miki30
Ojjj sad igraš na tu kartu, kako se šta piše. To ti pričam, balavurdija. A po mom mišljenju nisu ni jedan ni drugi ama ni blizu najboljima. Nemaju oni te titule koje za to trebaju. E sad svako ima svoje mišljenje, tako da lijep pozdrav.
JointUnion87
Titule su kolektivni uspjeh. Valjda shvataš? Ja govorim o LIČNIM rekordima.
meepo
@JointUnion87 Druže kontas li ti da je u vrijeme kad je Maradona igrao fudbal bio mnogo mnogo tezi ? Znas li da su igrači prekidali karijere koliko su ih kasapili. Fudbal se tad igrao i s vise strasti i zelje, novac nije imao toliko utjecaja kao danas.Ne kazem da Messi i Ronaldo nisu među najboljim igracima svih vremena, ali te rekorde koje su oni ostvarili bi bilo mnogo teze ostvariti prije 20+ godina.
lingafo
hahaha što me slatko nasmija... kakva budalastinja
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.