"Diego je imao strast i ljubav prema fudbalu, Cristiano ima malo toga, Messi nimalo"
Foto - EPA

Jorge Jesus iskren

"Diego je imao strast i ljubav prema fudbalu, Cristiano ima malo toga, Messi nimalo"

M. Šljivak

Trener Benfice Jorge Jesus smatra Diega Maradonu najboljim svih vremena.

On je na press konferenciji govorio o legendarnom Argentincu koji je preminuo prošle sedmice u 60. godini života i on ga smatra najvećim ikad.

"Maradona je uz Pelea najbolji fudbaler u historiji. Pele je još uvijek živ, ali Diego je najveći svih vremena i to ne samo zbog toga što je bio genijalac, već zbog načina na koji je to iskazivao kroz igru", rekao je Jesus i nastavio je:

"Diego je bio najbolji. Imao je strast za igrom, za fudbalom. On je rođen da bude fudbaler, rođen je sa svim vještinama i nije nikakav planirani produkt", rekao je Jesus i zatim je istakao da se niko od današnjih fudbalera sa njim ne može porediti:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Rođen je sa ljubavlju i osjećaju prema lopti. Kada pogledate danas dvojicu najboljih na svijetu, Cristiano Ronaldo ima malo toga, a Messi nimalo. On uopšte nema strasti prema igri. Veliki je igrač, ali nema tog osjećaja i strasti za fudbal. Maradona je daleko ispred svih drugih", poručio je Jorge Jesus.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Teško je reći da Messi nema strasti prema igri. Moguće da je upravu trenutno. Ali i Maradona kad je bio u njegovim godinama nije vise imao
10 2
JointUnion87
Messi nema ljubav prema fudbalu? :))) Lik godinama harao Spanijom, Evropom, svijetom. Pokazao najljepse moguce driblinge, pokrete, finte ... O cemu ovaj prica, majke mu?
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi