Fudbalski moćnik se nakon dugo vremena pojavio u javnosti, za mnoge je neproznatljiv

Sve se dešavalo na Silvinom vjenčanju

Fudbalski moćnik se nakon dugo vremena pojavio u javnosti, za mnoge je neproznatljiv

Admin Čaušević

Fudbalski menadžeri obično nastoje da se što manje pojavljuju u javnosti, maksimalno su diskretni, svoj posao rade u sjeni, a pri tome zarađuju ogroman novac. 

Nakon dugo vremena u javnosti se pojavio Jorge Mendes, jedan od najpoznatijih i najuspješniji fudbalskih menadžera u svijetu i osoba koja zastupa brojne zvijezde.

Pauza između dvije sezone znači da je vrijeme svadbi i vjenčanja. To je slučaj i sa Bernardom Silvom koji je oženio dugogodišnju djevojku Ines.

Na glamuroznom vjenačnju u Portugalo bilo je prisutno oko 250 zvanica među kojim se interesantno nije našao Cristiano Ronaldo, Silvin reprezentatvni kolega.

Jedan od razloga je vjerovatno taj što je na vjenačanju bio Jorge Mendes, dojučerašnji menadžer slavnog Porutgalca s kojim su sve veze pukle krajem 2022. godine.

Mendes se praktično tokom cijele karijere brinuo za Ronalda, omogućio mu je odlične transfer i nekoliko puta ga učinio najplaćenijim fudbalerom na svijetu.

Oglasi

Ipak, kako moćni menadžer nije uspio da Ronaldu tokom prošlog ljeta osigura transfer u neke od vrhunskih klubova iz Lige prvaka, njihova saradanja je okončana.

Na Silvinom vjenčanju nastala je fotografija na kojoj Mendes pozira sa zvijezdama Manchester Cityja jer su tu osim mladođenje bili još Cancelo, Ruben Dias, Kyle Walker i Riyad Mahrez.

Kao što je poznato Mendes između ostalih zastupa Cancela, Diasa, Silvu te Joao Felixa što znači da ga čeka burno ljeto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Silva je jedan od najboljih igrača Manchester Cityja, ali je izrazio želju za promjenom sredinom, kao naredna destinacija se spominje PSG, pa će Mendes morati isposlovati što bolji ugovor za jednog od svojih najvrijednijih štićenika.

Felix je višak kako u Chelseaju tako i Atletico Madridu pa će i njemu morati Mendes tražiti novi klub, baš kao i Cancelu kojeg je Pep Guardiola otpisao, a Bayern odustao od otkupa ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi