Jorge Messi dobio poziv iz MLS-a: O čemu razmišlja Lionel?
Foto - EPA

Galaxy želi Lea

Jorge Messi dobio poziv iz MLS-a: O čemu razmišlja Lionel?

Midhat Šljivak

Lionel Messi bio je u prethodnom periodu u centru pažnje španskih medija nakon sukoba s Ericom Abidalom.


Argentinac je branio saigrače i sebe nakon što ih je Abidal optužio za nezalaganje i otkaz treneru Ernestu Valverdeu.

Nakon što je Messi po prvi put javno došao u sukob s rukovodstvom kluba, počelo se govoriti o njegovom odlasku iz kluba. Messi može otići na kraju sezone ako to želi, ali to je malo vjerovatno.

Ipak, mediji u Argentini sada tvrde da bi Messi nakon svega karijeru mogao nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama i to u dresu LA Galaxyja.

ESPN prenosi izjavu Radio Continentala koji tvrdi da je menadžer Galaxyja Guillermo Barros Schelotto već kontaktirao Jorgea Messija i raspitivao se o mogućnosti da Leo obuče dres tima iz Los Angelesa, te o njegovim razmišljanjima za nastavak karijere.

Messi u ugovoru s Barcelonom ima mogućnost da ode kada god on to želi. Uskoro će zvijezda katalonskog velikana napuniti 33 godine i sigurno da bismo ga u budućnosti mogli gledati negdje drugo.

Legendarni Argentinac je ranije najavljivao da će nakon Barce vjerovatno karijeru završiti u voljenim Newell's Old Boysima, ali izazov novca iz Los Angelesa mogao bi mu promijeniti mišljenje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi