Prekrižio Isca i otjerao ga iz Seville, pa dao bizarno objašnjenje zašto su to napravili

Kaže da on nije krivac

Prekrižio Isca i otjerao ga iz Seville, pa dao bizarno objašnjenje zašto su to napravili

Endin Čaušević

Sevilla je jučer iznenadila sve objavom da Isco više nije član ovog kluba i da je nakon samo šest mjeseci s njim postignut sporazumni raskid saradnje, a trener Jorge Sampaoli objasnio je danas zbog čega se klub odlučio na takav potez.

Isco je ljetos stigao u Sevillu nakon što mu je istekao ugovor s Real Madridom za koji je igrao čak devet godina i osvojio skoro sve što se moglo osvojiti.

U Sevillu je stigao kao ogromno pojačanje jer se radi o zaista odličnom fudbaleru i mnogi su u šoku što je klub nakon samo šest mjeseci odlučio da raskine saradnju s Iscom koji je sada slobodan igrač.

Prije nekoliko sedmica pojavile su se špekulacije da Isco nije u dobrim odnosima s trenerom Sampaolijem, a sve to potvrdio je i sportski direktor Monchi.

Monchi je izjavio nedavno da je Isco došao u klub na insistiranje Julena Lopeteguija koji je dobio otkaz početkom oktobra zbog loših rezultata, a klub se odlučio da na klupu vrati Sampaolija.

Međutim, dolazak Sampaolija je očito na kraju bio koban za Isca koji je nakon novog razgovora s čelnicima kluba pristao na sporazumni raskid saradnje i sreću će potražiti u drugom klubu.

Oglasi

Sampaoli je pokušao objasniti zbog čega je Isco napustio klub i nije htio priznati da ga je on otpisao kao što već svi očito znaju.

"Isco je odličan momak i želim mu sve najbolje u budućnosti. Napustio nas je igrač koji je zaista odličan, ali jednostavno nije ispunio očekivanja koja je klub imao kada je stigao ljetos", poručio je argentinski stručnjak.

Isco je od dolaska iz Real Madrida u dresu Seville odigrao 19 mečeva i zabio je jedan pogodak i upisao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 30-godišnjak je slobodan igrač i sigurno da će biti meta mnogih klubova u januarskom prelaznom roku.

Špekuliše se da će najvjerovatnije ostati u Španiji i da već na stolu ima ponude Valencije i Real Sociedada, a čak se spominje da bi iz osvete mogao potpisati i za ljutog gradskog rivala Betis.

Top Komentari

K79
Isco je odličan momak i želim mu sve najbolje u budućnosti. Napustio nas je igrač koji je zaista odličan, ali jednostavno nije ispunio očekivanja koja je klub imao kada je stigao ljetos", poručio je argentinski stručnjak. stvarno nikad u životu ne pročita nešto bizarnije jbt Tito hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi