Dobio otkaz i napravio haos u Sevilli zbog novca, a onda je stigao poziv koji se ne odbija

Sampaoli ima novu ponudu

Dobio otkaz i napravio haos u Sevilli zbog novca, a onda je stigao poziv koji se ne odbija

Endin Čaušević

Argentinski stručnjak Jorge Sampaoli prije nekoliko sedmica dobio je otkaz u Sevilli zbog serije očajnih rezultata, ali u klubu nisu očekivali da će im napraviti ogroman problem zbog odštete. No, čini se da bi se stvari mogle konačno riješiti jer je Argentinac dobio poziv koji ne može odbiti.

Za Sampaolija je ovo bio drugi mandat na klupi Seville i stigao je umjesto Julena Lopeteguija koji je dobio otkaz krajem prošle godine, ali ni argentinski stručnjak nije uspio donijeti potreban preokret u ovoj ekipi.

Sevilla je nastavila sa lošim rezultatima, a pred reprezentativnu pauzu prošlog mjeseca čelnici kluba odlučili su da razgovaraju s argentinskim stručnjakom i saopšte mu da će dobiti otkaz.

U Sevilli su se nadali da će Sampaoli pristati na sporazumni raskid ugovora kao i prethodni put, ali ih je on šokirao odlukom da to ne želi uraditi i tražio je punu isplatu novčane odštete.

Sampaoli je jasno poručio da od novca neće odustati i da od raskida ugovora sa Sevillom nema ništa sve dok mu klub ne isplati punu odštetu što oni nisu očekivali.

Međutim, španski mediji pišu da bi se Sevilla na kraju mogla izvući jer je Sampaoli prije nekoliko dana dobio poziv koji u potpunosti mijenja ovu situaciju.

Oglasi

Naime, Sampaoli je jedan od glavni kandidata za novog trenera brazilskog Flamenga jer su sve šanse da će Vitor Pereira dobiti otkaz na klupi ovog kluba.

Iz Flamenga su već u nekoliko navrata kontaktirali Sampaolija kako bi vidjeli da je zainteresovan da preuzme ekipu, te su dobili potvrdan odgovor i Argentinac je poručio da pristaje na sve uslove koje mu nude iz Brazila.

Ukoliko Sampaoli bude izabran za novog trenera Flamenga to će biti odlične vijesti i za Sevillu. Morat će potpisati sporazumni raskid ugovora kako bi preuzeo brazilski klub što znači da od pune novčane odštete neće biti ništa.

Sampaoli će zbog novog posla biti primoran pristati na sumu novca koju nudi Sevilla od početka, ali ga to neće čini se previše pogoditi jer je sigurno i sam iznenađen što je tako brzo dobio ponudu za novi posao.

Ovaj 63-godišnji stručnjak je već radio u Brazilu u dva navrata gdje je trenirao Santos i Atletico Mineiro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi