Jorginho otkrio Sarrijev 'neobičan strah': "Ne bi je ni pipnuo, bježi od nje..."
Italijanski stručnjka je ponekad baš čudan tip, čak je i potpis ugovora s Chelseajem prebacio za 24 sata jer je prvobitno taj čin padao na petak 13.

Praznovjerja italijanskog stručnjaka

Jorginho otkrio Sarrijev 'neobičan strah': "Ne bi je ni pipnuo, bježi od nje..."

E. Škorić

Maurizio Sarri je zaista neobičan trener i u Engleskoj ga obožavaju, baš zato što 'nije kao drugi'.

Italijanski stručnjak je preuzeo Chelsea prošlog ljeta i od kluba napravio mašinu koju teško iko da može zaustaviti. Sarrijev nogomet se zasniva na kratkim i učestalim pasovima, brz protok lopte...

Jorginho, koji je sa Sarrijem radio u Napoliju, a sada u Chelseaju, ispričao je jednu zanimljivu stvar vezanu za Italijana.

"Vrlo je lako razumjeti ga. On nema tajne, jednostavan je čovjek, ali ima svoja uvjerenja i svoje pranovjerje. Na primjer, nikada za vrijeme utakmice ne dira loptu", kazao je Jorginho, pa je dodao:

"Čak i kada gubimo utakmicu, on neće uzeti loptu i dodatit je. Nema šanse, bježi od lopte".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo da je zbog toga što je padao na petak 13., Sarri odgodio svoje imenovanje na klupi Chelseaja za 24 sata, a bez cigara nikako ne može.

Njegove navike su čudne, ali je veliki marljivac, sjajan stručnjak i igrači ga obožavaju. Naravno, rezultati govore o tome koliko zna i kakav je stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi