Sarri konačno odredio na čiju ruku ide kapitenska traka
(Foto: EPA) Italijanski stručnjak je otkrio ko će biti kapiten u ovoj sezoni, a i ko će biti "zamjenik"

Vjerovatno i očekivan izbor

Sarri konačno odredio na čiju ruku ide kapitenska traka

Maurizio Sarri je Chelsea preuzeo pred početak sezone. Njemu i njegovim saigračima za sada ide dosta dobro, a konačno je na red došlo i pitanje kapitena.

Naime, Sarri je danas konačno odredio novog kapitena. I on baš nije novi.

Italijanski stručnjak je odlučio da će to i dalje biti Gary Cahill, fudbaler na čiju je ruku kapitenska traka "preselila" nakon odlaska Johna Terrryja. Cahill će tako ostati kapiten iako se već odavno špekuliše da i sam želi što prije napustiti Chelsea zbog smanjene minutaže.

Kako Cahill rijetko igra, kapitenska traka je ove sezone uglavnom bila oko ruke Cesara Azpilicuete, a Sarri je poručio da on ostaje drugi izbor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Cahill je bio kapiten prošle sezone. Kada njega nema na terenu kapiten je Azpilicueta", kratko je poručio Maurizio Sarri.

Kako prenose britanski mediji Sarri je odlučivao između Cahilla, Azpilicuete i Hazarda, a odlučio se za iskusnog štopera i zbog njegovih liderskih osobina van terena.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi