Sarri otpisao dvojicu igrača: "Ne znam šta ću od njih kad se ne uklapaju u naš stil igre"

Nemaju budućnost u Chelseaju

Sarri otpisao dvojicu igrača: "Ne znam šta ću od njih kad se ne uklapaju u naš stil igre"

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri ovog ljeta je stigao na klupi Chelseaja i apsolutno je preporodio Plavce.

Chelsea igra odlično u novoj sezoni Premiershipa i pokazao je ambicije za osvajanje titule. Sarri je unio dosta promjena u igri kluba sa Stamford Bridgea koji nakon dugo vremena ponovo igra napadački fudbal. Italijanski stručnjak je poprilično zadovoljan igračima koje ima na raspolaganju, no ima i onih koji nisu zadovoljili njegove ukuse.

Sarri je jasno otkrio za engleske medije da su Danny Drinkwater i Victor Moses fudbaleri koji se jednostavno ne uklapaju u njegov stil igre. Drinkwater se izgubio s radara Chelseaja nakon što je stigao Sarri, dok se minutaža Mosesa znatno smanjila nakon što je bio poprilično standardan kod Contea.

"Drinkwater je u poziciji da mi ne odgovara kao vezni fudbaler u poređenjima s druga dva igrača. Prije dva mjeseca sam mu rekao šta mislim o svemu. Moses je više za igranje na krilu nego na bekovskom mjestu. Tu smo isto dobro popunjeni. Ne znam imaju li budućnost u ovom klubu", poručio je Sarri.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi