Prevareni fudbalski as: "Agent mi da 20 eura, 5 potrošim da nazovem mamu, hamburger mogu zaboraviti"

Na kraju je sve došlo na svoje

Prevareni fudbalski as: "Agent mi da 20 eura, 5 potrošim da nazovem mamu, hamburger mogu zaboraviti"

Admin Čaušević

Mnogo je fudbalera koji su u djetinjstvu žudili sa propisnim obrokom. Posebno je to slučaj sa onim koji bi rano napustili porodicu te otišli u veliki grad, pa čak i na drugi kontinent. To je i slučaj sa čovjekom koji je već godinama među najboljim veznjacima svijeta.

Jorginho danas ima 32 godine, svjetske je zvijezda, na računu raspolaže bogatstvom, igra za vrhunski klub i može dobiti praktično sve što poželi.

Međutim, djetinjstvo fudbalera koji je 2021.godine bio najbolji u Evropi po izboru UEFE-e je bilo sve osim lagano je preživjeti sa 20 eura sedmično uopšte nije bilo lako.

Veznjak je rođen u Brazilu, ali je sa 15 godina stigao u Italiju. Tada ga je menadžer varao i davao mu siću, a ostatak novca uzimao sebi.

Oglasi

Jorginho je bio mlad i zelen, dok mu je porodica ostala živjeti u Brazilu. Kad je saznao šta mu rade želio je ostaviti fudbal, ali ga je majka nagovorila da to ne radi.

"Živio sam od 20 eura sedmično koje sam dobivao od svog agenta, istog onog koji me pozvao u Veronin kamp. Uvijek bih ga trošio na iste stvari.

"Pet eura da nazovem svoju porodicu u Brazilu, još nekoliko za šampon, dezodorans i pastu za zube. Vikende bih provodio u kafiću s internetom i razgovarao s prijateljima i obitelji na MSN-u."

"Ponekad kad bih se jako želio počastiti otišao bih na glavni trg u Veroni i kupio milkshake u McDonald'su. Koštao je jedan euro. Pomfrit? Hamburger? Zaboravi, čovječe! Ta jela su bila za bogatu djecu.

Oglasi

"Zatim bih sjedio na stubištu u uglu trga i samo gledao. Gledao bih ljude kako dolaze i odlaze. Gledao bih ptice i turiste i pustio svoje misli da odlutaju. Tako sam provodio subotnje popodne", ispričao je on.

Jorginho je eksplodirao 2014. godine kada je igrao sjajno za Veronu poslije čega je potpisao za Napoli, tu se zadržao četiri godine i za 60 miliona je prešao u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S tim transferom je riješio sve svoje finansijske probleme, a sigurno i svoje brojne porodice u Brazilu. Trenutno je član Arsenala.

Top Komentari

Pajkan
Sta si jeo..pastu za zube???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi