Penal koji će se proučavati: Jorginho skočio i šutirao, a onda nestvarno čudo Makedonca na golu!

Stole Dimitrievski oduševio svijet

Penal koji će se proučavati: Jorginho skočio i šutirao, a onda nestvarno čudo Makedonca na golu!

Endin Čaušević

Italija je sinoć ubjedljivo pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 5:2 i ostala u borbi za direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Ipak, meč u Rimu obilježio je promašen penal Jorginha i nevjerovatna intervencija koju je imao Stole Dimitrievski.

Italijani su uspjeli da dođu do tri boda u meču protiv Sjeverne Makedonije koja ih je koštala prije dvije godine plasmana na Svjetsko prvenstvo, no ovaj put je Italija uspjela da upiše pobjedu.

U ovoj grupi direktan plasman na Evropsko prvenstvo osigurala je već Engleska, dok će za dva dana u zadnjem kolu direktan okršaj za drugu poziciju u grupi imati Ukrajina i Italija koje trenutno imaju na kontu po 13 osvojenih bodova.

Italija je uspjela da postigne pet golova Makedoncima i na kraju slavi sa 5:2, no detalj koji je obilježio utakmicu na Olimpicu desio se u 40. minuti kada su u centru pažnje bili Jorginho i Stole Dimitrievski.

Tada su domaći vodili sa 1:0 i uspjeli da izbore penal, a upravo je veznjak Arsenala bio taj koji je preuzeo odgovornost s bijele tačke, no nije se baš proslavio.

Oglasi

Jorginho je izveo svoj prepoznatljiv potez kada skoči prije udarca lopte, ali to Dimitrievskog nije prevarilo jer je golman Sjeverne Makedonije uspio da odbrani penal veznjaka selekcije Italije.

No, ono što je posebno impresivno jeste da je Dimitrievski do zadnjeg trenutka čekao da Jorginho udari loptu i čak je krenuo u suprotnu stranu, ali se nekako uspio vratiti i odbraniti penal.

[twitter]https://twitter.com/DJJURIJ/status/1725750537834922233[/twitter]

Italijani su se žalili i smatrali da je Dimitrievski ranije krenuo s linije, no iz VAR sobe su poručili da Makedonac nije uradio ništa pogrešno i da je odbranio penal prema svim mogućim pravilima.

Oglasi

Dimitrievski je još jednom pokazao da je pravi majstor kada su penali u pitanju, a ni Jorginhov skok ga uopšte nije izbacio iz takta kao što je to bio slučaj s mnogim golmanima prije njega.

Stole Dimitrievski pravi transfer karijere?

Ovo će sigurno biti dodatni plus za Makedonca koji brani u fantastičnoj formi i sve više skreće pažnju na sebe, a u posljednje vrijeme itekako se špekuliše o tome da će narednog ljeta promijeniti klub.

Dimitrievski već godinama brani u Rayo Vallecanu gdje je postao ljubimac navijača, no čini se da je došlo vrijeme da napravi iskorak u karijeri i promijeni klub.

Španski mediji već pišu o tome da Dimitrievski želi da ide i da neće produžiti s Rayom ugovor koji ističe na kraju sezone jer na stolu ima već dvije ponude koje ozbiljno razmatra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naime, interes za makedonskog golmana pokazali su Sevilla i Villarreal, te su kontakti već uspostavljeni i kako stvari stoje Dimitrievski će na kraju sezone najvjerovatnije potpisati za neki od ova dva kluba.

Top Komentari

user1676631476
Eno stručnjaci ga vec proučavaju. Bice rezultati sljedeci mjesec.
0 0
user1676286668
Dragi čauš o čemu ti???? Nemoj ti o sportu udati se perverzije i ruskih žena to su tvoje vijesti a ne ovo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi