S Italijom neće igrati na Mundijalu, ali je javno priznao pred svima za koga će navijati

To i nije neko iznenađenje

S Italijom neće igrati na Mundijalu, ali je javno priznao pred svima za koga će navijati

E. Čaušević

Reprezentacija Italije je u martu šokirala fudbalski svijet jer nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo.

Italijani su prije godinu dana osvojili Evropsko prvenstvo i mnogi su bili sigurni da će se plasirati na Mundijal, ali su u baražu doživjeli jedan od najtežih poraza ikad.

Azzurri su u baražu ispali od Sjeverne Makedonije što niko nije ni slutio da se može desiti, te su po drugi put uzastopno ostali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Kataru.

Italijanima će novembar i decembar biti sigurno teški dok se igra Mundijal, a to su poručili i igrači ove selekcije.

O tome je govorio Jorginho koji je priznao da se ni danas ne može pomiriti s činjenicom da neće ići u Katar, ali je priznao da će sigurno pratiti Svjetsko prvenstvo i već ima svog favorita.

"Baš bih volio da mogu biti tamo s reprezentacijum, ali nažalost nismo uspjeli da se plasiramo. To je bolna tema za nas, ali tako je kako je", rekao je Jorginho, a zatim je otkrio za koga će navijati.

Oglasi

"Naravno da ću navijati za Brazil. To je logičan izbor i nadam se da će napraviti neki uspjeh".

Izjava ovog 30-godišnjaka da će navijati za Brazil nije iznenađujuća s obzirom da je on rođen u toj zemlji, te je tamo napravio svoje prve fudbalske korake.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

No, imao je pravo nastupa za Italijane zbog svoje porodice i na kraju je odlučio da obuče dres Azzurra. Debitovao je u martu 2016. godine i odigrao je već 46 utakmica, te je uspio da osvoji Evropsko prvenstvo.

Jorginho je ponikao u dresu Verone, a u Italiji je prije odlaska u Chelsea igrao još za Sambonifacese i Napoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi