Poraz fudbala u Parizu: Richarlison slavio gol, a navijači Tunisa ga gađali bananama

Tužne scene s Parka Prinčeva

Poraz fudbala u Parizu: Richarlison slavio gol, a navijači Tunisa ga gađali bananama

E. Čaušević

Brazil je sinoć u Parizu u prijateljskoj utakmici pobijedio Tunis s ubijedljivih 5:1.

Karioke se spremaju punom parom za Svjetsko prvenstvo koje krajem novembra počinje u Kataru, a jasno je da će Brazil biti jedan od glavnih favorita za osvajanje titule prvaka svijeta.

Brazilci su sinoć na Parku Prinčeva u Parizu pobijedili Tunis sa 5:1, a briljirali su Raphinha i Richarlison koji su najzaslužniji za pobjedu Brazila.

Raphinha je zabio dva gola i upisao je jednu asistenciju, dok je Richarlison postigao pogodak i dodao je asistenciju. Pored njih golove za Brazil još su postigli Neymar i Pedro.

Međutim, detalj koji je obilježio sinoćnju utakmicu u Parizu desio se kada je Richarlison zatresao mrežu Tunisa za 2:1 u 19. minuti, ali ni slutio nije kakav skandal će se desiti dok bude slavio pogodak.

Naime, tokom slavlja Richarlisona su pojedini navijači Tunisa gađali bananama što je zgrozilo fudbalski svijet.

Oglasi

U prvi mah činilo se da igrače Brazila gađaju papirima, ali kada se Richarlison ponovo okrenuo prema tribini jasno se vidjelo kako je banana pala odmah pored njega što je zaista tužno gledati.

Ovakav potez navijača Tunisa je zgrozio fudbalski svijet, a da stvar bude gora pred sami početak meča igrači Brazila pozirali su s porukom protiv rasizma.

"Bez tamnoputnih fudbalera ne bismo imali zvijezde u našem dresu", pisalo je na poruci, ali samo 20-tak minuta kasnije jedan beskičmenjak s tribina je sve to nažalost bacio u drugi plan.

Richarlison je dobio velike podrške poruke nakon svega što se desilo, a komentar je dao i Thiago Silva.

"Tužno je što je neko bacio bananu prema Richarlisonu. To nije fudbal. Fudbal je kada podržavaš svoj tim, a poštuješ protivnika. Na terenu svi daju maksimum za svoju reprezentaciju i stvari poput ovih nikako nisu dobre za fudbal", poručio je Silva nakon utakmice.

Francuski mediji objavili su da je navijač Tunisa bacio bananu, ali su također poručili da istraga još traje i da će isti biti sigurno kažnjen kada se otkrije njegov identitet.

Top Komentari

E.Car
A Tunižani nisu tamnoputi?!?!?! Možda nije imao ništa bolje za baciti, pa u njemačkoj neki dan igrača mađarske gađaju dok izvodi korner i to je bilo nešto teže od banane!!!! Da sam ja bio tu radije bih pristao da me pogodi banana nego nešto tvrđe!!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi