Još jedan dragulj okreće leđa Švicarskoj kako bi igrao za Kosovo

Zeqiri odlučio

Još jedan dragulj okreće leđa Švicarskoj kako bi igrao za Kosovo

E. Škorić

Dobre igre u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo omogućile su Kosovu da lakše dođe do novih, talentovanih igrača.

Kosovo se bori za odlazak na Euro i dobri rezultati natjerali su sve one koji imaju ikakve veze s Kosovom, da obrate pozornost i da možda razmisle i na kraju donesu odluku da ipak zaigraju za ovu zemlju.

Posljednje moguće pojačanje Kosova je Andi Zeqiri (20), napadač koji je prošle sezone posuđen Juventusovom mladom timu iz švicarske Lausanne. On je positgao šets golova na šest utakmica ove sezone u Švicarskoj, te je svakako neko ko bi bio od koristi za Kosovo u budućnosti.

Zeqiri je igrao za U21 reprezentaciju Švicarske i protiv Lihtenštajna je postigao dva gola. Bio je ranije član i drugih švicarskih mladih selekcija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

On je i ranije pregovarao s Kosovom, a čini se da je sada odlučan da zaigra za ovu reprezentaciju.

Ranije su igrači poput Necipa Uysala (Bešiktaš), Elvisa Rexhbecaja (Wolfsburg) i Kemala Ademija (Basel) također iskazali želju da nastupaju za Kosovo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti