Još jedan jubilej: Ibišević igra stotu utakmicu za Herthu
Ibišević će stoti ligaški nastup u dresu Herthe odigrati na Mercedes-Benz Areni na kojoj je svojevremeno svojim golovima uveseljavao navijače Stuttgarta (Foto: EPA)

I to u Stuttgartu...

Još jedan jubilej: Ibišević igra stotu utakmicu za Herthu

Doskorašnji reprezentativac BiH Vedad Ibišević sutra će ubilježiti još jedan vrijedan jubilej.

Nakon što je nedavno ušao u odabrano društvo Bundeslige odigravši 300. meč, Ibišević (34) će sutra odigrati stotu ligašku utakmicu u dresu Herthe, i to na Mercedes-Benz Areni na kojoj je u prošlosti igrao uveseljavao navijače Stuttgarta.

"To je sjajno", prokomentarisao je Ibišević za njemačke medije, pa se potom dotakao utakmice.

"Stuttgart ne stoji baš najbolje na tabeli, ali imaju kvaliteta više nego što se čini. Moramo ih shvatiti vrlo, vrlo ozbiljno. Jednostavnih utakmica nema. Desilo se da izgubimo u Dusseldorfu, pa pobijedimo Bayern...", kazao je bh. napadač.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ibišević nosi Herthin dres od 2015. godine, a dosad je, računajući sva takmičenja, postigao 43 pogotka i upisao 16 asistencija za berlinski klub. 

Promo

Top Komentari

Atilla
Jedna od legendi bundeslige. Malo li je 300+ nastupa u jednoj od najjacih liga na svijetu.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi