Još jedan napad: Navijači Malmoa vrijeđaju Ibru i na bosanskom
Foto: EPA

Ne praštaju izdaju

Još jedan napad: Navijači Malmoa vrijeđaju Ibru i na bosanskom

Zlatan Ibrahimović vjerovatno nije ni slutao kakav će haos u Švedskoj izazvati njegova odluka da investira u Hammarby.

Proslavljeni fudbaler je nedavno napunio 38 godina i već je uveliko na zalasku karijere, a jednog dana kada odluči reći 'dosta', uskočit će u odjelo i posvetiti Hammarbyju.

Odlučan je Ibrahimović u namjeri da ovaj skandinavski klub učiniti poznatim u svjetskim okvirima, a takvu 'izdaju' mu ne opraštaju navijači Malmoa, kluba u kojem je ujedno i počeo svoju karijeru.

Bijes su najviše iskalili na Ibrahimovićevom kipu koji se nalazi uz stadion. Prvo su na njega nakačili dasku od WC školjke, potom su pločicu s njegovim imenom polili solnom kiselinom, ali tu nije kraj.

Ispod spomenutog kipa dva i pol metra visokog te pola tone teškog, bijelim sprejem su napisali "Cigani dö", što u prijevodu znači "Umri cigane", a poruka je zapravo upućena kombinacijom jezika njegovih roditelja i švedskog.

Ibrahimović se, s druge strane, još nije očitovao povodom gnjeva koji je navukao na sebe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi