Noć kao iz filma: Zadnji put pred svojim navijačima - gol u 96. minuti za pobjedu u ludom meču

Legenda kluba ide u penziju

Noć kao iz filma: Zadnji put pred svojim navijačima - gol u 96. minuti za pobjedu u ludom meču

Da je neko režirao film, teško da bi moglo dramatičnije od onoga što se sinoć dešavalo na Swedbank stadionu u Malmeu.

Malme je u ludom meču u kojem su viđena dva preokreta uspio slaviti protiv kijevskog Dynama rezultatom 4:3 i to golom u šestoj minuti sudijske nadoknade.

A gol je postigao Makus Rosenberg, kapiten, kojem su pred početak meča navijači Malmea posvetili sjajnu koreografiju - jer je sinoć igrao svoj posljednji meč pred njima u karijeri.

Rosenberg je sa pet godina počeo trenirati u Malmeu, prošao je školu ovog tima i prve seniorske korake napravio kao njegov član. Davne 2005. godine se otisnuo na putovanje po Evropi, da bi se nakon epizode u West Bromwichu prije pet godina vratio u svoj Malme.

Došlo je, međutim, vrijeme da 37-godišnji Rosenberg završi karijeru, a to će zvanično učiniti s krajem ove kalendarske godine.

Tako je sinoć odigrao svoj zadnji takmičarski meč na stadionu Malmea i ušao u legendu.

Fudbalska romantika na djelu, nema šta, a kadrovi iskusnog napadača u zagravljaju sa navijačima nakon postizanja pobjedonosnog gola protiv Dynama obišli su svijet.

Rosenbergov gol nije beznačajan pošto je Malme nakon pobjede, kolo do kraja grupne faze, itekako u igri za plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Međutim, noć na Swedbank areni nije završena Rosenbergovim golom u 96. minuti (bio je to njegov drugi gol na sinoćnjoj utakmici) i zadnjim sudijskim zviždukom, pošto je stadion ostao pun i 35 minuta nakon meča kako bi pozdravio svog kapitena.

Bez obzira na godine, Rosenberg je ove sezone igrao odlično u dresu Malmea, pa je tako i u posljednjoj ligaškoj utakmici postigao dva gola i dobio ovacije protivničkih navijača, navijača Orebra.

Markus Rosenberg je osim za Malmo tokom bogate karijere nastupao za Ajax, Werder, Racing Santander i WBA.

Top Komentari

GMOkokoshka
Sjajno
6 0
dinas
Pogledajte visoko dignutu glavu na koreografiji,koliko igraca moze danas zasluziti ovakvo postovanje i pokazati ponos
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi