Još jedan odlazak iz Reala
Real pušta igrače na koje ne računa previše (Foto: EPA)

Odlazi i Hernandez

Još jedan odlazak iz Reala

M. Šljivak

Madridski Real je odlučio ovog ljeta da krene u blagu rekonstrukciju tima.

Kraljevi su prodali najveću zvijezdu Cristiana Ronalda u Juventus, a spominje se odlazak i još nekih fudbalera do kraja prelaznog roka.

Jedan od onih koji će sigurno napustiti klub je francuski fudbaler Theo Hernandez koji nije imao previše šanse za igru prošle sezone.

Ovaj 20-godišnji lijevi bek stigao je iz gradskog rivala Atletica kao alternativa za Marcela. Međutim, u kompletnoj sezoni je nastupio svega 23 puta i takva minutaža mladog Francuza ne zadovoljava.

Odlučio je otići sa Santiago Bernabeua. Rukovodstvo tima ga je spremno pustiti, ali uz klauzulu u kojoj će imati pravo otkupa ako budu zadovoljni njegovim igrama u nekom drugom klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovakav sistem rada Real ima već godinama i iskoristili su ga prilikom povratka Danija Carvajala i Alvara Morate u klub, a istim stopama će krenuti i Hernandez.

Još uvijek nije poznato gdje bi Theo mogao nastaviti karijeru, ali povezuje se sa potencijalnim prelaskom u Premiership, te sa nekim manjim španskim timovima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

madr1dist4
Mozda Juventus i njega uzme
2 1
Edoni
Steta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi