Još jedan Poljak u Barceloni: Lewandowski koristi utjecaj, već ga je predložio čelnicima kluba

Pohvalio svog sunarodnjaka

Još jedan Poljak u Barceloni: Lewandowski koristi utjecaj, već ga je predložio čelnicima kluba

E. Ganibegović

Robert Lewandowski najveće je pojačanje koje je ovog ljeta stiglo u Barcelonu.

Poljak je do sada nastupio u osam utakmica u svim takmičenjima, u kojima je postigao jedanaest golova i upisao dvije asistencije. Ovaj 34-godišnji napadač najbolji je strijelac La Lige i Lige prvaka.

Španski mediji ocjenjuju da je njegovo dovođenje u Xavijev tim bilo "bull-eye". Impresionirani su i Lewini saigrači i čelnici katalonskog kluba, a čini se da bismo uskoro u Barceloni mogli vidjeti još jednog Poljaka.

Kako prenose novinari "Tuttosporta", Lewandowski je sugerisao sadašnjem poslodavcu da malo bolje pogleda defanzivca Spezije Jakuba Kiwiora i razmisli o tome da ovog igrača dovede u ljetnom prijelaznom roku.

Kiwior je nastupio u posljednja dva dvoboja Poljske u sklopu Lige nacija. Štaviše, bio je jedan od najboljih igrača protiv Holandije (0:2) i Velsa (1:0).

Defanzivac je odradio sjajan posao u odbrani, a u nekoliko navrata je i direktno spasio gol Poljske, a na taj način je impresionirao i svog kapitena, Roberta Lewandowskog. 

"Nakon utakmice protiv Holandije sam mu rekao: "Stari, ti nisi došao u momčad, došao si igrati u prvoj postavi". Ima stvarno odličnu lijevu nogu i može dobro doći u kadru. Naravno, ne želim ga sada previše hvaliti, jer ponekad mediji daju preveliku težinu mojim izjavama. Ali, on je skroman, želi se razvijati i brzo uči, a također želi učiti. To je najvažnije", rekao je Lewandowski. 

Ne čudi stoga što su se i drugi klubovi zainteresovali za usluge fudbalera Spezije. Mediji prenose da je Milan najbliži dovođenju Kiwiora. U grupi potencijalnih klubova je i West Ham United.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, planove obje momčadi mogla bi pokvariti Barcelona. Katalonci itekako vode računa o mišljenju Lewandowskog, a ako je stvarno preporučio mlađeg saigrača, onda viceprvak u Španiji može krenuti u borbu za njega, a ovog ljeta se pokazalo da Barcelona itekako može dovesti igrača ako ga stvarno želi. 

Kiwior za sada ostaje igrač Spezije za koju je odigrao ukupno 31 utakmicu, u kojima je upisao jednu asistenciju. Poljak ostaje vezan ugovorom do kraja juna 2025. godine. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Solidna pojacanja za ovaj mali klub. Sredina tabele zagarantovana!
1 3
ubnt2
@SarajFK Nek ti je Sarajevo veliko što pobjede jednom u mjesec....Veliki ste!!?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi