Još jedna dobra partija Čatakovića

Slovačka

Još jedna dobra partija Čatakovića

E. Škorić

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Hamza Čataković nastavio je sa sjajnim igrama u Slovačkoj. 

Čataković od 2017. godine nosi dres Trenčina gdje je u međuvremenu postao jedan od najboljih fudbalera, a to potvrđuje iz sezone u sezonu.

Nakon što je na prethodnih šest ligaških utakmica postigao četiri pogotka, Čataković se istaknuo i danas u zaostalom meču 7. kola Fortuna lige protiv Sereda koji je na kraju okončan neriješenim rezultatom 1:1.

Prvi je do pogotka došao upravo Trenčin, i to zahvaljujući Čatakoviću koji je u 22. minuti asistirao Roguljiću za vodstvo koje su gosti imali sve do 62. minute. Tada je na 1:1 poravnao Ba Tidiane i postavio, ispostavit će se, konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

U Slovačkoj već postoje glasine da bi Čataković mogao promijeniti sredinu, budući da mu ugovor ističe na kraju aktuelne sezone, ali na to se on ne obazire. Barem sudeći prema onome što pokazuje na terenu.

Fortuna liga, 4. kolo:
Sered - Trenčin 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi