Novo kolo, novi gol Hamze Čatakovića

Slovačka

Novo kolo, novi gol Hamze Čatakovića

E. Škorić

Bosanskohercegovački napadač Hamza Čataković nastavio je zabijati golove u Slovačkoj.

Čataković je sa sjajnim igrama u dresu Trenčina nastavio i u novoj sezoni, a u strijelce se upisao i večeras u meču 7. kola Fortuna lige protiv Nitre u kojem je njegov tim slavio s 3:2.

Nakon što je Trenčin na odmor otišao pri vodstvu od 2:1, Čataković je u 56. minuti sjajno izveo jedanaesterac i povisio prednost na semaforu koja se nije mijenjala sve do samog finiša meča.
U 78. minuti utješni gol za Nitru postiže Fasko i postavlja, ispostavit će se, konačnih 3:2.

Za mladog napadača je ovo bio četvrti gol u šest odigranih utakmica, a s obzirom na odlične partije koje u kontinuitetu pruža za Trenčin, ne bi bilo iznenađujuće da uskoro promijeni sredinu.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Nije tajna da ga od ranije 'na oku' imaju klubovi iz jačih liga...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi