Još jedna evropska liga razmatra o završetku sezone

Švicarci u problemu

Još jedna evropska liga razmatra o završetku sezone

Edmir Škorić, foto: EPA
Teme:

Švicarska Super liga mogla bi biti prije vremena prekinuta i okončana zbog novih pozitivnih slučajeva na koronavirus.

FC Zurich je u petak testirao sve svoje članove i saopštio da je bio veliki broj testova koji su pokazali pozitivnost na Covid-19. Svi su u kućnoj izolaciji, a iz kluba ističu kako prate sve smjernice i upute koje izdaju zdravstvene službe i poduzimaju sve potrebne korake kako bi prevazišli ovaj problem.

FC Zurich je u stalnoj komunikaciji sa švicarskom nogometnom ligom i sada će analizirati kako postupiti. Kako je rekao medijski direktor Philippe Guggisberg novinskoj agenciji Keystone-SDA, vodstvo lige analizira situaciju i postoji mogućnost da okonča prvenstvo.

Nekoliko utakmica 1. i 2. lige Švicarske je otkazano zbog pozitivnih testova, a kako je rok za završetak sezone 2. avgust, sve su manje šanse da će se prvenstvo do kraja završiti na zelenom terenu.

Zurich je danas trebao igrati protiv Siona, ali je meč očekivano otkazan, a zbog toga što je veliki broj igrača u izolaciji, vjerovatno će biti otkazan i duel s Baselom koji je na programu u utorak.

Young Boysa i St. Gallen trenutno su na vrhu tabele sa po 58 bodova, a do kraja je ostalo da se odigra još šest kola.

Top Komentari

SonPen1946
Pitarski lobi,sto bi mitomani rekli...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi