Još jedna otkazana liga proglasila šampiona

Savez odlučio

Još jedna otkazana liga proglasila šampiona

A. Čaušević

Zbog pandemije koronavirusa u Evropi je već okončano nekoliko liga, neke se u proglasile šampiona, dok u nekim zemljama to nije slučaj. 

Glasovima FS Malte jučer je odlučeno da za prvaka zemlje bude proglašena ekila Floriane
koja je u trenutku prekida prvenstva imala tri boda prednosti nad Vallettom.

Iz Vallette su insistirali da se titula ne treba dodijeliti s obzirom da malu bodovnu razliku te su zahtjevali da se sezona poništi.

Međutim, savjet FS Malte kojeg čine predstavnici klubova je smatrao drugačije te je na jučerašnjoj video konferenciji odlučeno da se titula dodijeli Floriani.

Na video konferenciji je učestvovalo 76 delegata, a nakon žustre rasprave koja je trajala nekoliko sati. Na kraju je 48 glasova bilo za, 18 protiv, šest suzdržanih, dok četiri delegata nisu uopšte glasala.

Inače, Floriana je posljednji put prvak Malte bila 1993. godine, ovo je je 26. titula u klupskoj historiji čime se izjednačila sa Slimea Wanderersima.

Nakon osvajanja titule navijači Floriane su izašli na ulice te su paljenjem baklji i pjesmama proslavili pehar na kojeg su čekali 27 godina.

Na isti način su proglašeni prvaci u drugoj i trećoj ligi.

Top Komentari

Fareus1921
Sve zemlje u regionu nastavljaju,Srbija koja ima više nego sve zemlje zaraženih,Zvezda je tamo bila za nastavak,Dinamo za nastavak iako daleko bježe bodovima od drugoplasiranih ali samo kod nas navijači FK 5araj3vo žele da se ne nastavi jer znaju šta će se desiti.
4 6
hzsg
Sasvim logično, realno i jedino moguće.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi