Sezona završena, gdje će titula? Tenzije između najvećih klubova, sekretaru zapaljen automobil

Veliki ulog u igri

Sezona završena, gdje će titula? Tenzije između najvećih klubova, sekretaru zapaljen automobil

A. Čaušević

Nekoliko članica UEFA-e je odlučilo da okonča sezonu uslijed pandemije koronavirusa. Neke zemlje su proglasile šampione, dok neke još vijećaju kakvu odluku donijeti.

Velika napetost vlada na Malti. FS te zemlje je odlučio da se prvenstvo ne nastavi, a uskoro će se održati sastanak o dodijeli titule prvaka ili ne.

Prije prekida prvenstva Floriana je bila vodeći tim sa tri boda prednosti nad Vallettom i šest kola prije kraja. Floriana ima 25 titula, a posljednji put prvak je bila 1993. godine.

I drugoplasirana Valletta ima 25 titula te bi ih u slučaju dodjele šampionskog pehara Floriana prestigla i postala najtrofejniji klub na Malti.

U ovoj ostrvskoj zemlji prethodnih dana vlada velika napetost. Sinoć je sekretaru Floriane, Dionu Bergu ispred njegove kuće zapaljen automobil, a istraga je u toku.

Valletta se oglasila zvaničnim saopštenjem te se ogradila od ovog vandalskog čina te su ovaj incident proglasili kukavičim uz napomenu da svi oni koji su ovaj događaj povezali s fudbalskim pitanjima dokumentiraju optužbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije