Ferencvaroš bolji od Vallette, Maltežani ipak uspjeli postići gol u gostima

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Ferencvaroš bolji od Vallette, Maltežani ipak uspjeli postići gol u gostima

Ferencvaroš je večeras na svom stadionu u Budimpešti ugostio maltešku Vallettu u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka i slavio pobjedu rezultatom 3:1.

Samo otvaranje susreta, ipak, nije donijelo veća uzbuđenja, a onda su u 19. minuti domaći došli do vodstva. Michal Skvarka je izveo korner, a Lasha Dvali pogodio za 1:0.

Četiri minute kasnije se Lanzfame našao u dobroj situaciju, ali je Bonello dobro reagovao i spriječio drugi gol Ferencvaroša.

U 35. minuti domaći dobijaju penal nakon faula Pulisa, a Lanzfame sa bijele tačke pogađa za 2:0.

Mogao je Ferencvaroš u samom finišu prvog dijela do novog gola, ali je čuvar mreže gostiju odlično odbranio šut Nguena.

Na odmor se otišlo vodstvom domaćih od 2:0, da bi i u nastavku prvi zaprijetio Ferencvaroš. Ovaj put je Nguenov šut blokirao jedan gostujući fudbaler.

Potom je zaprijetila i Valletta preko Nwoka, da bi nakon nekoliko opasnih situacija pred golom gostiju Ferencvaroš u 59. minuti stigao do 3:0. Zubkov je odlično proigrao Lanzfamea koji je prebacio golmana gostiju.

Do kraja su gosti ipak uspjeli stići do gola i to preko Messiasa. On je u 85. minuti brzu kontru svog tima krunisao golom za konačnih 3:1.

U samom finišu je Valletta ostala sa igračem manje jer je Borg zaradio isključenje.

Iako je Valletta postigla gol, Ferencvaroš je jako blizu plasmana u treće pretkolo s obzirom da je Maltežanima u revanšu potrebna ubjedljiva pobjeda protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, bolji iz dvomeča Ferencvaroš - Valletta u trećem pretkolu LP ide na boljeg iz duela zagrebačkog Dinama i Saburtala. Dinamo je na gostovanju u Gruziji u prvom meču slavio pobjedu rezultatom 0:2.

Treba dodati i da je bh. reprezentativac Eldar Čivić večeras odigrao svih 90 minuta za Ferencvaroš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi