Najvažnija "majstorica" u historiji lige: Poslije neviđene drame i penala postali prvaci!

Utakmica za pamćenje

Najvažnija "majstorica" u historiji lige: Poslije neviđene drame i penala postali prvaci!

Admin Čaušević

Dok se u većini ligi u slučaju da dva tima prvenstvo završe s istim brojem bodova prvak odlučuje boljim učinkom iz međusobnog duela tokom sezone ili gol-razlikom na Malti to nije slučaj.

Nakon 26. kola Valletta i Hibernirans su prvenstvo završili sa po 58 osvojenih bodova te je pitanje prvaka riješeno tzv. majstoricom.

Vjerovatno niti jedan klupski meč na Malti nije privukao toliko pažnje kao onaj jučerašnji. Karte za meč na nacionalnom u Ta' Wali su rasprodane, a poslije nevjerovatnog meča prvak je postala ekipa Vallette.

Regularni meč završen je rezultatom 1:1. Hibsi su vodili preko Correa, a izjednačenje Valletti je donio Caruana.

U produžetku je nominalni domaćin preokrenuo preko Fontanelle, da bi u 118. minuti Sahanek zabio za 2:2 te meč odveo u penal seriju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U penal lutriji uspješnija je bila Valletta koja je slavila sa 4:2 i tako osvojila 25. titulu prvaka u klupskoj historiji.

Valletta će tako Maltu predstavljati u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka što znači da je bh. prvak, bio to FK Sarajevo ili HŠK Zrinjski, saznao ime još jednog potencijalnog rivala.

Top Komentari

Eduka93
I tako nas Causevic pise da su karte bile rasprodane, a na prilozenom videu se vidi da je tribina iza gola bila prazna xD Sigurno su gostujuci navijaci imali zabranu zbog visokog rizika od nereda, jer je to na Malti ucestalo.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi