Još jedno priznanje o namještanju u Španiji: Imali smo dogovor...
(Foto: EPA)

Inigo priznao

Još jedno priznanje o namještanju u Španiji: Imali smo dogovor...

Midhat Šljivak
Teme:

Španski fudbal se konstantno suočava sa velikim skandalima oko namještanja utakmica.

Nedavno je pokrenuta velika istraga povodom sumnje u namještanje utakmice posljednjeg kola La Lige između Valladolida i Valencije (0:2), a ispostavilo se da su sve ogranizovali nekadašnji fudbaleri Raul Bravo i Carlos Aranda.

Međutim, danas je u javnost izašao i nekadašnji fudbaler Huesce, a sada član Deportivo La Corune Inigo Lopez.

On je priznao kako je meč La Lige 2 između Huesce i Gimnastic Tarragone bio dogovoren, jer je njegov tim već osigurao plasman u viši rang.

Otkrio je sve detalje oko ove utakmice...

"Izgubili smo od Nastica jer smo imali dogovor. Uvijek takve stvari postoje u fudbalu. Kada pogledate raspored u finišu sezone, već razmišljate o određenim stvarima. Jednostavno kažete, 'dobro, zašto bismo otežavali ljudima kojima trebaju bodovi'. Tako sve kreće i o tome se ne govori", ističe Inigo i nastavlja:

"Svako ko je igrao fudbaler i ko je u ovom svijetu zna da se ovo odavno dešđava. Klađenje je jednostavno raznijelo sve", dodao je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 36-godišnjak je član Deportiva postao u janauru, a tokom karijere je igrao još za Extremaduru, Husexu, Cordobu, PAOK, Celtu, Granadu i Alcocorn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi