Još nisu došli u Barcelonu, ali navijači katalonskog diva ih obožavaju

Tandem Ajaxa presudio Ronaldu

Još nisu došli u Barcelonu, ali navijači katalonskog diva ih obožavaju

Edmir Škorić
Teme:

Čarobna je noć u Torinu bila za nogometaše Ajaxa, koji su s 2:1 pobijedili Juventus i plasirali se u polufinale Lige prvaka.

Ajax je hrabro odigrao u Torinu i, unatoč tome što je gubio 1:0, na kraju je ostvario pobjedu za veliko polufinale. Uz to, igrači holandskog prvaka nadigrali su Staru damu kao što niko odavno nije.

Još jednom se ispostavilo da Ajax ima nogometne dragulje i igrače koji će biti velika budućnost evropskog i svjetskog nogometa.

Izdvajaju se neki poput Matthijsa De Ligta i Frenkiea de Jonga, a De Ligt je uostalom zabio gl za pobjedu.

De Jong je već ranije dogovorio transfer u Barcelonu, a po svemu sudeći i De Ligt će zajedno s njim doći na Nou Camp, a taj transfer bi tek trebao da se ostvari.

Bez obzira što još nisu članovi Barcelone, već su legende i katalonski navijači ih obožavaju. Kako i ne bi, kada su u osmini finala nadigrali i izbacili Real Madrid, a večeras i Cristiana Ronalda, Messijevog velikog rivala.

Jedino je pitanje šta će biti ako se u finalu sastanu Barcelona i Ajax, koji će u polufinalu igrati protiv Manchester Cityja ili Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

VelaHavle
E cuj legende Barcelone.. svasta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi