Još tri kola do kraja: S kim igraju Liverpool i Manchester City?

Spektakl u Premiershipu

Još tri kola do kraja: S kim igraju Liverpool i Manchester City?

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja preuzeli su vodeću poziciju Premiershipa nakon večerašnje pobjede u gostima kod Manchester Uniteda (2:0) u zaostaloj utakmici 31. kola.

Navijači Liverpoola nadali su se da United može zaustaviti City i ostaviti ih u prednosti, ali Građani su uspjeli da dobiju gradski derbi i tako preuzmu prvo mjesto na tabeli.

City sada na prvom mjestu ima 89 bodova, dok drugoplasirali Liverpool ima jedan bod manje. Do kraja Premiershipa ostala su još tri kola, a Redsi se nadaju da će tim Pepa Guardiole negdje "kiksati".

Premiership se nastavlja već za vikend utakmicama 36. kola, a sigurno da su u centru pažnje mečevi Liverpoola i Cityja. Liverpool igra na svom terenu protiv Huddersfielda već u petak, dok City dva dana kasnije gostuje Burnleyju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče 37. kola Manchester City igra na svom terenu protiv Leicestera, dok Liverpool gostuje Newcastleu. U posljednjem kolu Liverpool igra pred svojim navijačima protiv Wolverhamptona, a City gostuje Brightonu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Ako pogledamo broj prikupljenih bodova od strane sampiona premier lige u zadnjih 7 Godina jasno je koliko su dobro odigrali sezonu i jedni i drugi .. znaci u 6 od 7 zadnjih sezona sa ovolikim brojem bodova glatko do titule ... 2011-12 City 89 2012-13 United 89 2013-14 City 86 2014-15 Chelsea 87 2015-16 Leicester 81 2016-17 Chelsea 93 2017-18 City 100 Tri kola prije kraja sezone ove godine City je na 89 dok Liverpool ima 88 !!! Kvotirat cu Guardiolu i reci Oba tima zasluzuju titulu ...
0 1
Mele
Bez nekog glupog poteza, City osvaja, mada je Liverpool vrlo blizo , jedan kiks moze se sve promjeniti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi