Ne mare za poziv Prosinečkog: "Zovite Kjosevskog u reprezentaciju"

Makedonci žele golmana Želje u nacionalnom timu

Ne mare za poziv Prosinečkog: "Zovite Kjosevskog u reprezentaciju"

S. Mlaćo

Golman Željezničara Vedran Kjosevski (22) dobio je naknadni poziv selektora nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki za prijateljske mečeve protiv Bugarske i Senegala. 

Naime, u posljednji čas je otpao Jasmin Burić koji je zaradio neugodnu povredu na meču svog Lecha, pa je Prosinečki odlučio Šehiću i Piriću priključiti Kjosevskog.

Kjosevski je rođen u Makedoniji i već odavno se povezuje sa selekcijom te zemlje, međutim poziv nikada nije dobio. Nakon što je uslijedio poziv Prosinečkog, macedonianfootball.com odlučio je po ko zna koji put sugerisati svom nogometnom Savezu da ipak pozove čuvara mreže trenutnog lidera bh. prvenstva.

"Stalno smo izvještavali o njegovim nastupima, ali Fudbalski savez Makedonije nikada nije napravio taj potez. Sada bismo mogli izgubiti još jednog makedonskog igrača, ali čak i ako debituje na bilo kojoj od ovih utakmica, prema pravilima FIFA-e, on bi i dalje mogao nastupati za Makedoniju jer su to prijateljski mečevi. Nadamo se da će uskoro dobiti poziv", ističe ovaj makedonski portal.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kjosevski je nastupao za sve omladinske selekcije BiH, a ove sezone u Premijer ligi BiH je upisao 23 nastupa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Chupy
I trebaju ga pozvati, ipak je on makedonac. Za tu zemlju bi branio srcem a za nasu radi reda i profesionalizma.
11 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi