Ronaldo dobio "nizak udarac" od kolege: Bolje igramo bez njega
Jose Fonte prokomentarisao cijelu situaciju s Ronaldom.

Fonte se oglasio

Ronaldo dobio "nizak udarac" od kolege: Bolje igramo bez njega

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo na meti je brojnih kritika, a najnovija je došla od 38-godišnjeg Josea Fontea koji nije našao svoje mjestu na spisku putnika za Katar.

Reprezentacija Portugala plasirala se vrlo lako među osam najboljih na svijetu.

Grupu H su riješili već nakon prva dva kola i obeubijedili prvo mjesto, a onda su u osmini finala sa 6:1 deklasirali Švicarsku.

Meč sa Švicarcima s klupe za rezervne igrače je počeo Cristiano Ronaldo, a kako je njegov tim zabio šest golova, odmah su počele priče kako bolje igraju bez njega.

Tome se pridružio i Jose Fonte, 38-godišnji igrač Lillea koji se nije našao na spisku Fernanda Santosa za put u Katar.

"Portugal ima kvalitet da to uradi u svakoj utakmici, ali moramo biti iskreni - samo njegovo prisustvo na terenu čini da igrači reprezentacije nesvjesno i automatski moraju da igraju za njega i uvijek mu daju loptu", rekao je Fonte u jednom podcastu. 

"Kada on nije tu, Portugal igra više kao tim i to se vidjelo protiv Švicarske. Igrali su tečno, fokusirano, svi su dali svoj doprinos i bilo je to lijepo vidjeti", naveo je.

"Ne možete učiti legendu kao što je Ronaldo. Ronaldo će uvijek biti Ronaldo, a za Portugal je čak i vrlo pozitivno da igrač poput njega uđe s klupe, bit će još jedan problem protivnicima. Fernando Santos je donio veoma jak mentalitet u reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tim ima veliku sposobnost da se brani zajedno. I to će uzrokovati probleme u napadu u svakoj utakmici. Vjerujem da će Portugal otići do kraja puta, Svjetsko prvenstvo je titula koja nam nedostaje. Držimo palčeve da se to dogodi", dodao je za kraj.

Podsjetimo, Portugal sutra igra protiv Maroka utakmicu četvrtfinala, a ukoliko prođe, sastat će se s boljim iz duela Francuske i Engleske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi