Mađioničar s loptom, a uvijek u sjeni zvijezda: "Sa mnom nije pričao tri mjeseca kad sam došao"

Anegdota iz prošlosti

Mađioničar s loptom, a uvijek u sjeni zvijezda: "Sa mnom nije pričao tri mjeseca kad sam došao"

A. Čaušević

Neki igrači ne vole konkurenciju u ekipi, posebno dolazak zvučnog pojačanja na poziciju na kojoj igraju. Svjedoči tome i priča iz Real Madrida.

Jose Mari Guti je 15-ak godina bio član Real Madrida, konstantno je bio u sjeni mnogo većih zvijezdi poput Galaktikosa, ali je uvijek bio među najboljim i najzahvalnijim igračima ekipe.

Guti je poznat kao majstor s loptom, odličan razigrivač i vizionar, a njegova fudbalska inteligencija je definitivno bila raritet, ali bez obzira na to gazde Reala su preferile zvučnija imena.

Tako je bilo i 2007. godine kada je iz Ajaxa stigao Wesley Snejider, tada jedan od najboljih mladih veznjaka svijeta. To je izuzetno teško palo Gutiju kojeg svijet pamti po asistenciji iza leđa Karimu Benzemi.

"Brzo sam postao starter nakon što sam stigao u Real. Guti sa mnom nije pričao tri mjeseca jer je završio na klupi", ispričao je Snejider prije nekoliko godina.

Špancu koji je prošao sve omladinske selekcije Los Blancosa dolazak Nizozemca je teško pao iz razloga što je u sezoni ranije konačno počao da igra regularno u prvoj postavi, ali je njegova sreća bila kratkog daha.

Oglasi

"Ali u nekom trenutku smo počeli zajedno igrati i stvorili smo nevjerovatnu konekciju. Znali smo gdje se nalazi jedan od nas i dodavali smo loptu bez gledanja."

"On je fenomenalan igrač, vjerovatno najbolji s kojim sam ikad igrao. Nestvaran. Ostavio je najveći utisak na mene", kazao je Nizozemac.

Snejider se nakon dolaska svega dvije godine zadržao u Realu, tom prilikom je osvojio prvenstvo Španije, da bi nakon toga otišao u Inter gdje je doživio i vrhunac karijere osvajanjem Lige prvaka.

Guti didn't speak to me for three months but he was the best I ever played  with – Sneijder | Goal.com

S druge strane Guti je iz Reala otišao 2010. godine, jednu je godinu proveo u Bešiktašu nakon čega je okončao bogatu karijeru. Nakon toga se počeo baviti trenerskim poslom i ne krije da jednog dana želi trenirati Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Guti je tokom igračkih dana bio jako zapostavljen i u reprezetnaciji Španije. Za Crvenu furiju je skupio svega 14 nastupa, a interesantno nije zaigrao niti na jednom od velikih reprezentativnih takmičenja.

S Realom je osvojio pet titula prvaka Španije, četiri španska Superkupa, tri Lige prvaka, UEFA-in Super kup i dva klupska svjetska prvenstva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
Jednostavno u pogresno vrijeme na pogresno mjesto
4 0
JuventinoBK
Tuti fruti guti :D
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi